Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 23
візитів сьогодні: 5535
візитів всього: 477460
Прогноз погоди
Щодо прибирання прилеглої території
16 січня 2016 року 11:53
З настанням зимового періоду сніг на вулицях і бурульки на дахах представляють серйозну небезпеку для життя і здоров'я людей. З метою безперешкодного доступу мешканців до закладів торгівлі, ресторанного господарства та закладів побутового обслуговування населення, наполегливо просимо всіх господарюючих суб’єктів, які здійснюють торговельну діяльність та надають послуги населенню міста, забезпечити безумовне виконання Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку і дотримання тиші у м. Житомирі, які затверджені рішенням Житомирської міської ради від 29.02.2012 р. № 325 (далі Правила благоустрою м. Житомира).
 
Відповідно до Правил благоустрою м. Житомира господарюючі суб’єкти, які здійснюють діяльність в підприємствах торгівлі, ресторанного господарства та побутового призначення, на ринках, власники тимчасових споруд та інших об’єктів дрібнороздрібної торгівлі, тощо зобов’язані регулярно прибирати прилеглу територію від сміття, бруду, снігу, льоду з метою утримання об’єктів благоустрою в належному стані.
 
При утворенні ожеледиці необхідно посипати територію прилеглу до об’єктів речовинами, що виключають ковзання. Крім того, власники та орендарі приміщень та тимчасових споруд повинні обладнати сходи, які ведуть до приміщення або тимчасової споруди з вулиці, а також площадки перед зовнішніми дверима протиожеледним покриттям, а також розмістити таблички з написом «Обережно ожеледиця!» та «Обережно слизько!».
 
Категорично забороняється:
-  викидання снігу та сколеного льоду з тротуару на проїзну частину дороги;
 -  формування снігових валів в зоні перехресть, пішохідних переходів, зупинок громадського транспорту;
 -  сколювати лід на тротуарах, вимощених фігурними елементами.
 
Додатково попереджаємо, що порушення вищевказаних Правил, відповідно до ст. 152 КУпАП «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів» тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 
Сподіваємось на розуміння та співпрацю, адже цивілізованість, безпечність та комфортність міста залежить безпосередньо від участі кожного мешканця.
 
            Відділ торгівлі, громадського харчування та сфери послуг департаменту власності та ринкового регулювання міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare