Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 23
візитів сьогодні: 5527
візитів всього: 463575
Прогноз погоди
Житомиряни поважного віку відвідали майстер-клас «Живопис одним штрихом»
25 листопада 2015 року 16:30
 
Сьогодні, 25 листопада 2015 року, в приміщенні Житомирської міської бібліотеки імені Василя Земляка відбувся перший майстер-клас з декоративно-прикладного мистецтва «Живопис одним штрихом» для слухачів проекту «Університет  людей поважного віку».
 
Мета  проекту - залучення соціально-активних пенсіонерів до розширення кола знань та інтересів через проведення різних форм навчання та організацію центру розвитку та дозвілля.
 
В «університеті» діє 4 факультети: освітньо-інформаційний  (комп’ютерні курси, тематичні огляди (преси, книг), краєзнавчо–просвітницький, який включає проведення циклу лекцій про історію міста Житомира, перегляд фільмів, ознайомлення з літературою, що стосується історії міста,  факультет творчості (проведення майстер-класів та курсів),  хобі-факультет (проведення вечорів, творчих виставок, клуб- ретро, літературна студія).
 
Директор Централізованої бібліотечної системи м. Житомира Лариса Харчук зазначила: «Наш проект стартував безкоштовними комп’ютерними курсами.  Завдяки  допомозі депутатського корпусу міської ради нам вдалося закупити 10 комп’ютерів і організувати 4 навчальні групи, в яких займаються пенсіонери».
 
Також вона наголосила на тому, що житомиряни поважного віку виявили високу активність та бажання відвідувати подібні курси.
 
«Для відвідування «університету» з січня 2016 року уже подало заявки понад 120 поважних житомирян», - поінформувала Лариса Харчук та зауважила: «Цей проект є цікавим для людей, які прагнуть спілкування, прагнуть певних активностей. На сьогоднішній день фраза «У бібліотеці має бути тиша!» втратила свою актуальність. Бібліотеки стають сучасними, вони шукають нові обличчя, види роботи зі своїми відвідувачами. Вони хочуть бути корисними та цікавими нашим житомирянам. Тож запрошуємо житомирян, в яких є потреба у розвитку  своїх здібностей відвідувати наш «університет».
 
Навчати поважних студентів  азам техніки «Живопис одним штрихом» взялася викладач, майстер народної творчості Ірина Голеня. «Є різні види живопису, в Україні розповсюджений «петриківський» розпис, інші. Сьогодні я показуватиму слухачам «Університету людей поважного віку»  «змішану» техніку, так званий «європейський» розпис,  який ще називають «живопис одним штрихом» або  «One Stroke», - розповіла викладач і додала: «Отримавши навики роботи даною технікою,  навчившись тримати пензлик та працювати з фарбою, кожна людина, яка  досі не малювала зможе намалювати повноцінну картину. Головне - бажання».
 
Учасники заходу із захватом вчилися  та на практиці застосовували нові знання. Тож кінцевий результат став втіленням натхнення та бажання. У кожного пробудилася неабияка зацікавленість у створенні краси своїми руками, бажання вчитися та відкривати в собі щось нове.
 
Організатори зазначають, що проведення подібного мистецького майстер-класу – лише початок. Адже для слухачів проекту заплановано також проведення низки майстер-класів  з декоративно-прикладного мистецтва, зокрема майстер-клас «Як прикрасити інтер’єр свого будинку? Розпис побутових предметів».
 
Нагадаємо, що проект стартував 29 вересня 2015 року напередодні Міжнародного дня людей похилого віку. Слухачами 4 груп  денної та вечірньої форми навчання «університету»  стали 60 слухачів віком від 50 до 70 років.

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове