Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 17
візитів сьогодні: 5547
візитів всього: 479417
Прогноз погоди
Виставка "Жінки і конфлікт в Україні" відкрита для перегляду у Житомирі
3 листопада 2015 року 16:10
У приміщенні Житомирської міської ради 3 листопада відкрилася фотовиставка «Жінка і конфлікт в Україні», що  відбувається в рамках міжнародної кампанії «16 днів проти гендерного насильства». 40 експонатів розповідають  історії українських жінок у нелегкі для України часи. Герої світлин - матері, волонтерки, добровольці, лікарі.
 
Як зазначає Ірина Ковальчук, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради, до Житомира фотовиставка прибула із Сєверодонецька (Луганська обл.) Протягом червня–жовтня 2015 року пройшла у Харкові, Вінниці, до кінця року запланована у м. Добропілля (Донецька обл.) та Дніпропетровську. Виставка проводиться з метою привернення уваги суспільства до проблем гендерного насильства, а  також  стимуляції активних дій, спрямованих на подолання насильства щодо жінок.
 
Ініціатором та організатором виставки у Житомирі є управління у справах  сім’ї, молоді та спорту міської ради спільно з  Житомирською  обласною молодіжною громадською організацією «Паритет», Центром гендерної освіти ЖДУ ім. І. Франка за підтримки Фонду Народонаселення ООН, Міністерства соціальної політики та Українського жіночого  фонду.  
 
«Війна не вибирає своїх жертв і героїв, - говорить голова Ради ЖОМГО «Паритет» Наталія Тарасенко. - Жінки прагнуть захистити свій будинок, сімю, свободу, тому так самовіддано беруть участь у протистоянні як в тилу, так і на передовій».
 
Під час прес-конференції, присвяченій презентації виставки,  її учасники говорили про безцінну і неоціненну роль жінки,  роботу волонтерок, жінок-лікарів, які допомагають нашим воїнам.
 
Директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Юрченко, яка опікується напрямком з  попередження та подолання  гендерного насильства в сім’ї, говорить: «Реалії Житомира тісно переплітаються з подіями на Сході. Тому  виставка, яка прийшла до нас із Сєвєродонецька, може бути доповнена світлинами із наших реалій. До переліку: жінка-волонтерка, жінка-солдатка, жінка-лікарка, на жаль, можна долучити поняття "жінка-вдова", "жінка-голубка, яка втратила сина". Дуже хочеться, щоб Україну єднали  не біль війни, а радість».
 
Заступник міського голови Олександр Бочковський та керівники управлінь Житомирської міської ради висловили слова вдячності громадським організаціям за увагу до проблем гендерної нерівності.
 
Підкреслюючи, що гендерне насильство – це порушення прав людини, учасники заходу наголошують на важливості привернення уваги до гендерної нерівності в Україні, а також на необхідності  консолідації зусиль громадських організацій та органів  влади, громадян України  у подоланні цього негативного явища у суспільстві.  
 
Виставка триватиме до 25 листопада 2015 у приміщенні Житомирської міської ради (майдан ім.С. П. Корольова, 4/2, I поверх).
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare