Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 28
візитів сьогодні: 5537
візитів всього: 464056
Прогноз погоди
У Житомирі з робочим візитом перебуває Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеції в Україні
7 жовтня 2015 року 18:37
7 жовтня  у Житомирській міські раді відбулася зустріч в.о. міського голови Любові Цимбалюк  з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Швеції в Україні  Андреасом фон Бекератом.  У ході зустрічі було обговорено питання проведення у м. Житомирі II  Шведсько-українського бізнес-форуму з енергоефективності та чистих технологій.
 
Андреас фон Бекерат зазначив, що 1 грудня 2015 року посольство Швеції спільно з Шведською торговою та інвестиційною радою мають намір провести у м. Житомирі II  Шведсько-український бізнес-форум з енергоефективності та чистих технологій: «Перший бізнес-форум відбувся 5-6 листопада 2014 року у Львові. Це був дуже вдалий захід, який зібрав багато відомих шведських компаній та представників багатьох українських міст. Враховуючи успіх попереднього заходу та важливість теми енергоефективності для України, ми хочемо, аби проведення форуму стало традиційним. Для проведення  Другого Форуму обрано місто Житомир, адже ви маєте великий досвід з реалізації енергоефективних проектів у співпраці з міжнародними фінансовими інституціями».
 
В свою чергу в.о міського голови Любов Цимбалюк зауважила, що проведення бізнес-форуму є дійсно важливою подією для м. Житомира. Адже даний захід дасть можливість фахівцям обмінятися досвідом та напрацюваннями у даних галузях, обговорити потреби міста Житомира та інших міст України у сферах енергоефективності, водоочистки та охорони довкілля, найсучасніші  шведські рішення у цих сферах. Також  керівник міста зазначила, що в умовах економії енергоресурсів, впровадження енергоефективних проектів є пріоритетом для міської влади.
 
«Зараз в умовах економії енергоресурсів, в тому числі газу, енергоефективні проекти є нашим пріоритетом. Зокрема, у 2014 та 2015 роках  спільно з Північною екологічною фінансовою корпорацією НЕФКО та Шведським агентством з міжнародного співробітництва та розвитку SIDA було реалізовано проект «Впровадження інноваційних технологій в системі теплопостачання міста Житомира». На даний час нами впроваджується проект з підвищення енергоефективності об’єктів бюджетної сфери міста, що передбачає проведення  термореновації  22 об’єктів бюджетної сфери»,- сказала Л.В. Цимбалюк.
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове