Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 28
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 481522
Прогноз погоди
У Житомирі проходить виставка «Ярмарок енергоефективності»
24 вересня 2015 року 16:31
Сьогодні, 24 вересня, на майдані ім. С.П. Корольова у Житомирі проходить виставка «Ярмарок енергоефективності».
 
У рамках Тижнів Німеччини в Україні департамент економічного розвитку міської ради спільно з Житомирським  регіональним  відділенням ВАОМС Асоціації міст України та проектом  українсько-німецького міжнародного співробітництва GIZ «Енергоефективність у громадах» організували виставку-ярмарок з метою донесення до жителів міста важливість питання енергозбереження та енергоефективності.
 
Представники компаній презентують енергоефективні рішення та технології для приватних і багатоповерхових будинків.
 
Заступник директора департаменту економічного розвитку міської ради  Борис Пахолок переконаний: найбільша економія споживання енергоресурсів лежить в площині кінцевого споживача, яким є населення. «Для того, щоб досягти якісної енергонезалежності в місті, ми маємо навчити споживача економити енергоресурси та стимулювати його скорочувати споживання енергоресурсів у своєму помешканню», - говорить він.
 
Дмитро Марусич, консультант проекту  «Енергоефективність у громадах», що виконується  GIZ, зазначає: фахівці проекту GIZ  приїхали  з просвітницькою програмою та мають намір поділитися реалізованими проектами в Житомирі. «В Житомирській області вже було реалізовано ряд проектів, - говорить експерт. - Влітку в Житомирі  завершено глибоку термомодернізацію дитячого садочку №63. До реалізації цього проекту  долучилися німецькі фахівці з енергоефективного будівництва, використовувалися якісні матеріали. Думаю, це гарний досвід для міста та потужний крок в напрямку утеплення всієї бюджетної сфери».
 
Як розважальний елемент для молоді, Дмитро Марусич презентує  велосипед з підключеним до нього  телевізором,  який від крутіння педалей починає працювати. « Ми даємо зрозуміти дитині, яка сідає за велосипед і починає крутити педалі, що  енергія дійсно багато коштує, особливо, коли ти сам її виробляєш».

Питання енергозбереження та енергоефективності  на сьогодні є  вкрай актуальним для України. Борис Пахолюк  зазначив, що на сьогодні  існує державна підтримка населення та ОСББ за програмами енергозбереження. «Державна програма  передбачає фінансову підтримку  населення в прагненнях до енергоефективних заходах. Так держава  компенсує від 30 до 70 % суми  кредиту на енергоефективні заходи - утеплення стін, заміна вікон, встановлення лічильників, встановлення сонячних панелей,  геліосистем, заміна старих типів  освітлення  на енергоефективні.  Важливо, щоб цією програмою скористалися ОСББ», - зазначив Б. Пахолюк.
 
Наразі у Житомирі жодне ОСББ ще не скористалося кредитними  програмами  з енергоефективності, які пропонують фінансові установи.
 
Організатори заходу наголошують: мешканці міста мають навчитися економити енергоресурси вдома та почати впроваджувати енергоефективні заходи.
 
                 Управління по зв’язках з громадськістю міської ради
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare