Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 177
візитів сьогодні: 5545
візитів всього: 464513
Прогноз погоди
У Житомирі вшанували учасників підпільно-партизанського руху
22 вересня 2015 року 14:06
22 вересня 2015 року, в День партизанської слави, у Житомирі вшанували учасників підпільно-партизанського руху. Урочиста церемонія покладання вінків та квітів до  пам’ятника «Партизанам, підпільникам Житомирщини» біля загальноосвітньої школи №17 пройшла  за участі керівництва міста та громадськості.
 
Учасники Другої світової війни згадали про своє  партизанське життя. Киян Юрій Олексійович, розвідник партизанського загону 1925 року народження, розповів про своє перше бойове завдання:
« Я починав у Любарі, де разом з батьком збирали військову зброю. Зброю ховали на батьковій  пасіці, де було подвійне дно. Потім її передавали до партизанського загону, в якому був Іван Никифорович Якимчук, один із визволителів  Житомира».
 
Заступник міського голови Олександр Бочковський  наголосив на тому, що пам'ять, почуття поваги та вдячності до покоління переможців  має  назавжди зберегтися у свідомості суспільства.
 
«Сьогодні, коли йдуть бойові дії на сході нашої країни, нам не  слід забувати людей, які виборювали для нас свободу в ті буремні роки Другої світової, - говорить О. Бочковський.-  Маємо шанувати наших захисників: і  людей, які  прожили складне життя в роки війни, і  нинішніх героїв, які боронять нашу незалежність на сході країни».
.
В загальноосвітній  школі  №17 створено Залу національно-патріотичної гідності, про яку розповіла директор школи Марія Серванчук.

«Чотири роки тому в нас була кімната партизанської слави. В цьому році ми відкрили Залу національно-патріотичної гідності. Адже сьогодні кращі сини України виборюють свободу, як і партизани-підпільники. Серед них – випускники нашої школи та батьки учнів. Експонати приносили партизани, їх діти та внуки. Серед унікальних експонатів -  магнітофон 1941 року, який працює, рація та ін. Сьогодні зала поповнюється новими експонатами зі сходу України», - зазначила директор школи.
 
                                                                                     Управління по зв’язках з громадськістю міської ради

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове