Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 29
візитів сьогодні: 5527
візитів всього: 465087
Прогноз погоди
Житомирський учнівський кінофестиваль («ЖУК») пройде на обласному рівні
21 вересня 2015 року 16:34
 «ЖУК» розширює свої масштаби. В цьому році фестиваль пройде не тільки в м. Житомирі, а в трьох районних містах Житомирської  області: в м. Бердичеві, м. Коростені та м. Новограді-Волинському.
 
Про це повідомив директор ГО «Творча студія "ДрімСтеп" Богдан Яремчук під час прес-конференції, присвяченій старту другого кінофестивалю "ЖУК" серед учнів шкіл Житомирської області.
 
«Наші масштаби розширюються. Ми хочемо долучити ще більше дітей та шкіл. Якщо в країні буде все добре, в наступному році будемо виходити на всеукраїнський рівень», - зазначив Богдан Яремчук.
 
Короткометражні ігрові фільми зніматимуть учні шкіл м. Житомира, м. Коростеня, м. Бердичева, м. Новограда-Волинського та інших шкіл. Житомирську область поділено на 4 частини, в кожній з яких буде проходити свій кінофестиваль ( «ЖУК. Південь», «ЖУК. Захід», «ЖУК. Південь», «ЖУК. Житомир»).У рамках фестивалю проводитимуться майстер-класи, телевізійні ефіри. В 4 містах області відбудуться церемонії нагородження. Кращі фільми з області будуть змагатися за нагороди у фінальній церемонії, що пройде у Житомирі.
 
Тема проекту на 2015 - 2016 рр. – « Я переможець!».  «Кожен з нас може стати переможцем, -  говорить Б. Яремчук. - Незалежно від того,  які твої таланти, ти маєш перемагати, в першу чергу, себе та  свій характер й реалізовувати свій талант. Якщо кожен з нас буде переможцем, тоді країна наша стане процвітаючою. Перемога починається з кожного із нас!»
Організатори запрошують учнів загальноосвітніх шкіл Житомирської області поринути у світ створення фільмів. Термін реалізації проекту – жовтень 2015 – травень 2016 рр.
 
Варто відмітити, що проект “ЖУК”  отримав  грант Житомирського міського голови для обдарованої молоді на 2015 р. та фінансову підтримку у розмірі 7 тис. 500 грн на реалізацію проекту.  
 
Програма проекту
 
ВЕРЕСЕНЬ –ЖОВТЕНЬ 2015
Презентація фестивалю в школах ( м. Житомир, м. Новоград-Волинський, м. Коростень, М. Бердичів);
 
ЛИСТОПАД- ГРУДЕНЬ 2015
Реєстрація шкіл, майстер-класи (Орієнтовно 4 майстер-класи з професіоналами в сфері створення художнього кіно);
 
ГРУДЕНЬ 2015 – БЕРЕЗЕНЬ 2016
Зйомка та монтаж фільмів( Школярі самі створюють свої фільми; команда надає підтримку та допомагає порадами );
 
КВІТЕНЬ 2016
Оцінювання фільмів, телевізійний проект «ЖУК» та підготовка до церемонії нагородження(Журі кінофестивалю – біля 10-15 чол. – громадські діячі, режисери, актори та інші люди);
 
КВІТЕНЬ – ТРАВЕНЬ 2016
Церемонія нагородження в 4-х містах ( м. Житомир, м. Новоград-Волинський, м. Коростень, м. Бердичів);
 
ТРАВЕНЬ 2016
Фінальна церемонія нагородження переможців (м. Житомир, кінотеатр «Україна»).
 
                                        Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове