Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 26
візитів сьогодні: 5540
візитів всього: 464441
Прогноз погоди
У Житомирі буде створено формування цивільного захисту
16 вересня 2015 року 17:04
Дані позаштатні підрозділи буде створено   за рішенням виконавчого комітету міської ради, прийнятого сьогодні, під час чергового засідання.

Формування цивільного захисту створюються для підвищення рівня готовності до проведення робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій як природного, так і техногенного та військового характерів. Про це  зазначив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Микола Дідківський.
 
«При ліквідації надзвичайних ситуацій слід виконувати значні обсяги робіт, до яких  залучаються особовий  склад,  техніка. Проведення цих робіт пов’язане з певним ризиком для  людей, які виконують ці завдання. Тому  є необхідність у їх спеціальній підготовці. - зазначає Микола Дідківський. -  Наша держава, як і більшість держав світу, не може собі дозволити тримати такі  підрозділи у постійній готовності. В першу чергу для виконання цих завдань залучаються ті установи та організації, на  які покладаються додаткові обов’язки по життєзабезпеченню населення міста. Відповідно до закону ці люди мають соціальний та юридичний захист».
 
Як розповів Микола Дідківський, в поточному році  надзвичайних ситуацій на території міста не зафіксовано: «Були певні події,  пов’язані із задимленням в місті.  На території всієї нашої держави спостерігаються складні погодні умови, пов’язані з високою аномальною температурою влітку, що  призводить до підвищення класу  пожежної небезпеки. Тому майже все літо на території Житомира був 5 клас пожежної небезпеки. Через відсутність вітру та високу температуру в місті спостерігалася задимленість, яка не носила критичного характеру. Рівень перевищення шкідливих речовин в місті був мінімальними».
 
Все ж керівник  управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення наголошує: служби та підрозділи, які  працюють над ліквідацією надзвичайних ситуацій, повинні бути готовими до реагування на порушення нормальних умов життєдіяльності міста».
 
«На території міста, залежно від призначення, створюються територіальні та об’єктові формування і поділяються на рятувальні, аварійно-відновлювальні, аварійно-технічні, пожежні, медичні, транспортні, а також формування радіаційного і хімічного спостереження, для матеріально-технічного та продовольчого забезпечення, зв’язку, обслуговування захисних споруд цивільного захисту, проведення заходів з санітарної обробки людей, спеціальної обробки майна, одягу та транспорту, та інші», - йдеться у рішенні.
 
                                                                                            Управління по зв’язках з громадськістю міської ради
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове