Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 22
візитів сьогодні: 5553
візитів всього: 479458
Прогноз погоди
Проблеми бездомних: обмін досвідом
9 вересня 2015 року 08:54
Проблема безпритульних – явище не нове. Ті, хто не мають постійного місця проживання, потрапляють у цю ситуацію з різних причин: внаслідок своєї довірливості, в силу випадковості, після відбуття терміну ув’язнення.
 
Ми маємо дати шанс повернутись у соціальне середовище тим, хто потрапив у біду. Задля цього потрібно об’єднати зусилля влади та громадськості, врахувати наявний позитивний досвід. Саме для передачі такого досвіду 4 вересня 2015 року до Житомира завітала Надія Тимошенко, заступник виконавчого директора благодійної асоціації «Світло надії» (м. Полтава), яка опікується проблемами бездомних. Нею проведено зустріч з Владиславом Паламарчуком, головою благодійної організації «Міський Центр обліку для бездомних осіб», що функціонує в Житомирі, та представниками управління праці та соціального захисту населення міської ради. Під час зустрічі акцентовано увагу, що три роки тому Полтавський центр адаптації для бездомних та бувших засуджених, що функціонував на базі благодійної асоціації, також переживав період становлення, однак завдяки соціальній важливості привернув увагу виконавчих органів, депутатського корпусу, громадських та благодійних організацій, які долучилися до спільної роботи. На даний час результатом є залучення більше 30-ти бездомних до громадських робіт, надання їм первинних соціальних послуг.

Надія Тимошенко оглянула приміщення, в якому розташовано Центр обліку бездомних осіб, відмітила його зручне розташування і планування, надала поради щодо подальшої роботи.

Довідково: з метою вирішення проблем бездомних громадян міста Житомира та враховуючи, що розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 01.03.13 № 53 припинено діяльність обласного центру адаптації осіб, що втратили соціально корисні зв’язки шляхом ліквідації, за сприяння Житомирської міської ради громадською організацією «Милосердя» утворено та зареєстровано благодійну організацію «Міський Центр обліку бездомних осіб».

Для виконання статутної діяльності благодійної організації Житомирською обласною радою надано в оренду приміщення за адресою: м.Житомир, пров. 1-й Іподромний, буд. 15-а, загальною площею 431,33 кв.м.

Громадською організацією «Милосердя» організовано та проводиться соціальне патрулювання по місту Житомиру для виявлення бездомних та безпритульних громадян. 

За 1 півріччя благодійною організацією «Міський Центр обліку бездомних осіб» охоплено 308 бездомних осіб,  поставлено на облік 94 особи, надано реєстрацію тимчасового місця перебування  58 особам, працевлаштовано – 13 осіб, після відбуття терміну ув’язнення – 5 осіб, отримали пенсію за віком – 1 особа, влаштовано до будинку-інтернату – 3 особи,  перенаправлено до медичного закладу – 3 особи, отримали гаряче харчування та гуманітарну допомогу 267 осіб.

Просимо небайдужих долучитися до спільної справи допомоги тим, хто втратив домівку, адже робити добро – це істинне покликання людини.

Телефон для зв’язку з центром  - 55-08-80.
 
Управління праці та соціального захисту населення міської ради
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare