Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 25
візитів сьогодні: 5539
візитів всього: 464436
Прогноз погоди
В.о.міського голови Любові Цимбалюк вручили Паспорт інвестиційної привабливості Житомира
8 вересня 2015 року 12:01
8 вересня 2015 року відбулася презентація рейтингу інвестиційної привабливості міста Житомир, рівень якого на замовлення Житомирської міської ради визначило РА «IBI-Rating». Цей вид рейтингу дозволяє оцінити сприятливість чи несприятливість інвестиційного клімату та відображає думку рейтингового агентства про привабливість міста з точки зору інвестування в нього.

 

Представники рейтингового агентства визначили рейтинг інвестиційної привабливості Житомира на рівні invВВВ+ (достатня інвестиційна привабливість) та вручили в.о.міського голови Житомира Любові Цимбалюк відповідний сертифікат та Паспорт інвестиційної привабливості міста.
 
«Сподіваюсь, що місто стане більш привабливим для інвесторів. Ми відкриті для них. І даний документ є підтвердженням готовності міста до співпраці», - зазначила в.о.міського голови Любов Цимбалюк.
 
Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від міста Житомира, у тому числі: показники соціально-економічного розвитку, матеріали статистичних бюлетенів; річна казначейська звітність за 2012-2014 рр., програмні матеріали, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

 

«Коли є кризові явища в економіці, саме комунікативними методами можна виправити ситуацію. Інвестиційна відкритість - вагомий фактор для співпраці. Інвестор прийде туди, де буде чесно, прозоро, де буде довіра до того, в що він вкладає гроші. Тоді інвестиційна привабливість буде зростати, буде зростати і добробут », - зазначив представник компанії  Investor Relation  Agency Олександр Никишев.
 
Довідково:
Визначений рівень рейтингу інвестиційної привабливості м. Житомира обумовлений його значенням як регіонального центру. Вдале географічне положення, природно-кліматичні умови, відсутність суттєвих екологічних проблем та лояльне екологічне законодавство, які надають додаткові можливості для інвесторів, обмежуються проблемами інфраструктурного характеру, зокрема зношеністю інженерної та транспортних мереж, об‘єктів житлово-комунального господарства тощо. На сьогодні проводиться модернізація та реконструкція частини таких об‘єктів у т.ч. за участю міжнародних фінансових організацій.
Дії з підвищення рівня управлінської культури в місті та в частині покращення інвестиційного клімату, наряду з координацією дій представників місцевої влади при вирішенні ключових питань життєдіяльності міста, створюють певний потенціал для зростання показників економічного розвитку в ряді секторів економіки. Однак ці можливості стримуються відсутністю суттєвих важелів для надання пільг інвесторам та відсутністю стратегії побудови відношень між владою та інвесторами, а також можливістю зміни в органах місцевої влади після виборів та нестабільною політичною ситуацією в країні.
Незважаючи на те, що Житомиру притаманні нижчі за середні по країні показники економічного розвитку, у місті спостерігається значний  потенціал для зростання в ряді секторів економіки. Місту притаманна гарна забезпеченість закладами охорони здоров’я, освіти та культури, наявність всієї ключової транспортної інфраструктури. Показники доходів населення знаходяться на рівні нижчому за середній рівень доходів по країні. Спостерігається скорочення наявного населення, що відбувається за рахунок трудової міграції.
Позитивно на рейтинг можуть вплинути: вдосконалення нормативної бази та успішна реалізація базових програм розвитку міста, зростання більшості показників соціально-економічного розвитку до загальнодержавного рівня, покращення стану інфраструктури. Негативно на рейтинг можуть вплинути: подальший знос інфраструктури, виявлення скарг з боку інвесторів на діяльність місцевої влади, погіршення показників розвитку міста, скорочення обсягів інвестицій.

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове