Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 26
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 482697
Прогноз погоди
Міжнародний проект соціальної інклюзії неповнолітніх та молоді на завершальному етапі
2 вересня 2015 року 16:57
 2 вересня в. о. міського голови Любов Цимбалюк привітала у м. Житомирі  гостей з Італії (регіон Емілія-Романья), Кагарлика  та Ржищева Київської області – соціальних партнерів міжнародного проекту «Соціальна інклюзія неповнолітніх та молоді в Україні та Молдові», який реалізовується в Україні та Молдові італійською стороною.
 
«Ми вдячні вам з розуміння суспільних проблем, пов’язаних з дитячим та молодіжним оточенням, за можливість отримати гарний досвід і завдяки цьому підвищити рівень соціальної роботи в місті з сім’ями, дітьми та молоддю.  Житомир й надалі  відкритий до співпраці, - звернулася до гостей міста Любов Цимбалюк.
 
У рамках міжнародного проекту сьогодні, 2 вересня, розпочався триденний  міжнародний семінар, організатором якого  виступив Житомирський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді - безпосередній учасник  проекту.
Захід відбувся за участі  в.о міського голови Любові Цимбалюк, італійських гостей ( координаторів проекту),  представників Житомирського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, управління освіти міської ради, кримінально-виконавчої інспекції, Житомирської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, ГО «Центр здорової молоді»,  ГО «Перспектива», ГО «Міський центр обліку бездомних».
Під час семінару буде підведено підсумки заключного етапу міжнародного проекту «Соціальна інклюзія неповнолітніх та молоді в Україні та Молдові», а також  представлено звітні програми його учасниками.
 «Дякуючи проекту, сьогодні ми запровадили велику кількість просвітницьких та тренінгових програм для категорій дітей, які потребують певної уваги і підтримки, -  зазначає директор міського центру соціальних служб Ольга Юрченко. – Це тренінгові програми з  дітьми, які мають ризик мати конфлікт із законом, дітьми девіантної поведінки та тими, які знаходяться на обліку в кримінально-виконавчій інспекції. Проводиться  робота із сім’ями, в яких батьки мають міжособистісні проблеми у спілкуванні та вихованні дітей».
 
В рамках  проекту «Соціальна інклюзія неповнолітніх та молоді в Україні та Молдові» його учасники  мали можливість отримати багато знань, перейняти досвід в плані інклюзії, просвітницької роботи в Італії, Румунії Молдови. Проект повністю фінансується італійською стороною, зокрема, керівництвом регіону Емілія-Романья.
 
«Для нас був цінним досвід співпраці державних установ і громадських організацій, - зазначає Ольга Юрченко. – Дякуючи досвіду Італії, ми на сьогодні маємо тісні  зв’язки з  представниками громадських організацій, які сьогодні присутні на семінарі. Спільно з громадськими об’єднаннями - нашими постійними соціальними партнерами - ми  комплексно та  всебічно допомагаємо людям, які знаходиться в складних життєвих обставинах, починаючи від питань місця реєстрації, відновлення документів, психологічної та соціально-економічної підтримки».
 
Також Ольга Юрченко наголосила, що внесок Італії в сферу інклюзії є значним та  багаторічним.
 
«Дякуючи проектам, які підтримують італійські організації, ми маємо можливість спілкування та обміну досвідом, а це не менш важливі інвестиції, ніж  інвестиції,  виражені в матеріальному еквіваленті», - зазначає Ольга Юрченко.

 

 

                                                                       Управління по зв’язках з  громадськістю міської ради



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare