Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 22
візитів сьогодні: 5539
візитів всього: 482034
Прогноз погоди
Виконавчий комітет заслухав інформацію щодо задимлення у місті
2 вересня 2015 року 13:54
Під час засіданні виконавчого комітету міської ради 2 вересня 2015 року начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Микола Дідківський доповів про ситуацію щодо задимлення у місті Житомирі.
 
«У Житомирі на сьогодні зафіксовані аномальні погодні умови. Відповідно до цього Державною службою надзвичайних ситуацій та Гідрометцентром визначено найвищий рівень (5 рівень) пожежної безпеки у місті. Високі температури та відсутність дощів протягом тривалого терміну спричинили достатньо складну ситуацію з пожежами в області та місті», - зазначив М.Дідківський.
 
Також керівник управління НС та ЦЗН міської ради поінформував, що за останні 15 днів у місті Житомирі виникли 25 пожеж достатньо незначні за площею згорання. «1 вересня  в районі вул. Саєнка, 245, зафіксована пожежа площею 300 м2, інші пожежі – ще менші по площі. Всі вони не могли привести до таких наслідків, які є на території міста і відчуваються у повітрі житомирянами. На підставі проведеного аналізу встановлено, що сильне задимлення на території міста, яке спостерігається протягом останнього тижня, спричинене пожежами на відкритій території сільської місцевості та в лісових масивах», - зауважив М. Дідківський.
 
Пожежі мали місце на території сільської місцевості сусідніх з містом районів області. Під час пожеж на сільських угіддях, в лісових масивах відбувається утворення значної кількості диму, який досягає території міста, що вміст сірчистого ангідриду у повітрі дещо перевищує норму.
 
За інформацією Житомирського міськрайонного управління Головного управління Держсанепідермслужби у Житомирській області при проведенні досліджень зразків атмосферного повітря в зв’язку із задимленістю в місті встановлені перевищення по вмісту сірчистого ангідриду.

Така ситуація призвела до певних ускладнень в роботі навчальних та медичних закладів міста, створює напругу серед громадян.

З метою стабілізації ситуації, в першу чергу зменшення кількості пожеж в екосистемах області, виконавчий комітет міської ради звернувся до голови обласної державної адміністрації зобов’язати голів райдержадміністрацій області вжити вичерпних заходів щодо своєчасного реагування та зменшення кількості загорань, їх наслідків на підвідомчих територіях.

Також надані рекомендації керівникам виконавчих органів міської ради, направлені на зменшення наслідків задимлення, зокрема забезпечити регулярні поливання вулиць міста, обмежити під час сильного задимлення провітрювання приміщень в навчальних та лікувальних закладах міста.

На сайті міської ради для громади міста розміщені профілактичні заходи при задимлені.
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare