Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 21
візитів сьогодні: 5523
візитів всього: 464691
Прогноз погоди
Виконком звернеться до лідера організації та правоохоронних органів щодо проведення продовольчого ярмарку
19 серпня 2015 року 13:17
25 членів виконавчого комітету міської ради вважають, що організатори продовольчих заходів мають нести відповідальність за санітарний та екологічний стан справ. Для цього вирішили звернутися до правоохоронних органів, а також написати відповідне звернення до лідера громадської організації, яка провела ярмарок «Віз щастя».
 
Таке рішення було прийнято після того, як на засіданні виконавчого комітету слово взяв учасник ярмарку. За його словами, він отруївся на заході і має усі відповідні документи.
 
В той час, член виконкому, головний санітарний лікар області Олександр Шпита повідомив, що жодна лікарня не надала даних та фактів про отруєння їжею. Але це не заперечує той факт, що люди могли отруїтися, тому такі підходи в організації заходів є не зовсім правильними.
 
В.о. міського голови Любов Цимбалюк нагадала, що члени виконавчого комітету 5 серпня не дали дозвіл на проведення продовольчого заходу. Тоді громадська організація «Самопоміч» надіслала іншу заявку, в якій змінила формат заходу. Міська рада повідомила про те, що усю відповідальність за проведення масового заходу несе організатор.
 
Заступник міського голови з питань охорони здоров’я Олександр Бочковський підтвердив, що на адресу міської ради надійшло 4 звернення від людей, які отруїлися на заході 8 серпня.
 
Враховуючи перебіг подій, члени виконкому погодилися, що усі, хто організовують масові заходи, мають нести відповідальність за безпеку учасників.
Таким чином виконком висловив свою позицію щодо ситуації, яка склалася.

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове