Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 19
візитів сьогодні: 5545
візитів всього: 477250
Прогноз погоди
Відтепер залізнична станція «Житомир» доступна для маломобільних пасажирів
12 серпня 2015 року 17:24
 
За участю уповноваженого Президента України з прав людей з інвалідністю Валерія Сушкевича, заступника директора Департаменту безпеки Міністерства інфраструктури України В`ячеслава Дідковського, представників міської та обласної влад, громадськості міста та ЗМІ у Житомирі  відбулося відкриття «Станції доступності» для маломобільних груп населення.
 
Не секрет, що однією з основних проблем залізничних перевезень є непристосованість об’єктів залізниці для маломобільних пасажирів, їх переміщення і безпосередньої посадки до вагону.
 
В рамках співпраці Житомирської обласної громадської організації людей з інвалідністю "Молодь. Жінка. Сім'я",  Департаменту  безпеки Міністерства інфраструктури та «Укрзалізниці» в  Житомирі були проведені заходи із забезпечення доступності залізничної станції для людей з обмеженими фізичними можливостями. Фінансові витрати за переобладнання об’єкту взяла на себе «Укрзалізниця», загальна вартість робіт – 62 тис. грн.
 
12 серпня 2015 року  відбулася презентація доступності інфраструктури залізничного вокзалу в м. Житомирі  для людей з обмеженими фізичними можливостями. Так на залізничній станції з’явилися пандуси, спеціалізована туалетна та душова кімнати, засоби навігації для маломобільних груп населення, інформаційне табло з  написами 14 шрифтом та відповідним інтервалом. В туалетній та душевій кімнаті присутні поручні, м’яка кушетка та кнопка виклику. Пониження бортового каменю сприятиме  зручному підходу  маломобільних груп населення до колій. В місцях паркування для автомобілів людей з інвалідністю нанесено дорожню розмітку, визначено місця для стоянки та встановлено відповідний знак. Заходи здійснювалися у відповідності до державних будівельних норм.
 
«Зроблена робота заслуговує на високу оцінку. Досвіду немає, головне – бажання робити те, що буде зручним для всіх.  Щойно були збудовані пандуси - люди з дизеля  йшли не по сходах, а пандусами. Приємно усвідомлювати, що ця робота потрібна громаді міста», - говорить голова Житомирської обласної громадської організації людей з інвалідністю "Молодь. Жінка. Сім'я", депутат міської ради Неля Ковалюк, яка є  представником Національної асамблеї інвалідів. Вона відмітила, що, на жаль, залишається не вирішеною проблема доступності безпосередньо до вагонів: «Звичайно, хотілося б щоб в ідеалі був доступний вагон, піднятий перон, але перший етап зроблено, і це суттєво».
 
«Дуже важливо, що людина з обмеженими можливостями під’їде до східців вокзалу, не буде просити у когось допомоги і відчувати себе приниженою, -  зазначає Валерій Сушкевич. - Важливо  для тих, хто сьогодні потребує забезпечення прав: людей з інвалідністю, воїнів АТО, які повертаються пораненими та яким  потрібно поїхати на протезування до Києва. А ще важливо, щоб рідний Житомир  був доступним для  поранених  захисників-героїв».

Також він повідомив, що  на наступному тижні  українська делегація звітуватиме у Женеві на спеціальному комітеті перед ООН щодо виконання Конвенції про права інвалідів. «Небагато про що є звітувати. Проблемні ситуації по невиконанню Конвенції суттєві. Але важливо, що кроки всередині країни є. Житомирщина зробила свій залізничний вокзал одним з найкращих в Україні».
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare