Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів:
візитів сьогодні: 5534
візитів всього: 482268
Прогноз погоди
У Житомирі вшанували пам'ять жертв Голодомору 1932 -1933 років в Україні
28 листопада 2009 року 16:41

 

28 листопада 2009 року, у День пам’яті жертв голодоморів, у рамках загальноукраїнської акції «Засвіти свічку!» у Житомирі відбулося вшанування безневинно загиблих під час Голодомору 1932-1933 років в Україні.

 

Цього дня відбулося покладання квітів, композицій з житніх, пшеничних колосків та калини до пам’ятної дошки жертвам голодомору 1932-1933 років в Україні, що на Смолянському кладовищі у Житомирі. За архівними даними на території цього кладовища відбувалися масові поховання людей, які померли від голодної смерті.

 

У міському палаці культури пройшов тематичний вечір до Дня пам’яті жертв голодомору.

 

Далі скорботною ходою представники влади, духовенства, громадськість міста пройшли від Палацу культури до пам’ятного знаку жертвам голодомору 1932-1933 років «Сумуючий янгол», де відбувся мітинг-реквієм.

 

«Скільки б часу не минуло, ми в скорботі будемо оплакувати наших замучених земляків. І сьогодні ми зобов’язані зробити все, аби пам’ять про  тих,  хто   загинув  завжди  була живою, як попередження для теперішніх і майбутніх поколінь», - зазначила міський голова Віра Шелудченко.

 

Тут, просто неба, відправили панахиду за тими, хто мученицькі пішов з життя.

 

На Путятинському майдані, в присутності духовенства, представників влади, громадськості загальнонаціональною хвилиною мовчання було вшановано пам’ять жертв Голодомору. Символічний хрест із свічок, а також свічки в руках присутніх були запалені в знак пам’яті про те страшне горе, яке пережив український народ.


Цього вечора тисячі житомирян запалили свічки пам’яті у вікнах своїх осель в знак того, що страшна трагедія не забута.

 

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


 











Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare