Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 31
візитів сьогодні: 5531
візитів всього: 477385
Прогноз погоди
У Житомирі затверджено заходи з профілактики негативних явищ у підлітковому та молодіжному середовищі
6 лютого 2009 року 09:24

6 лютого 2009 року у прес-центрі Житомирської міської ради відбулося засідання міської координаційної ради з профілактики негативних явищ у підлітковому та молодіжному середовищі м. Житомира (МКР). На засіданні підведено підсумки діяльності координаційної ради у 2008 році та окреслені напрями діяльності на поточний рік.

Затверджено склад робочої групи з профілактики негативних явищ та контролю діяльності комп’ютерних клубів, розважальних закладів, реалізації неповнолітнім тютюнових виробів та алкогольних напоїв та графік профілактичної роботи за місцем проживання дітей та молоді (студентські гуртожитки) та на базі спеціалізованих формувань міста.

“Заплановані на 2008 рік заходи виконані в повному обсязі, рівень проведення достатній, учасниками заходів у більшості випадків виступали учні загальноосвітніх шкіл міста, але дошкільні заклади та навчальні заклади ІІІ і ІV рівнів акредитації були задіяні мінімально”, - проаналізував роботу міської координаційної групи заступник міського голови Олег Старинець.

Також він зауважив, що планування на 2009 р. має бути зорієнтовано на більш широке адресне залучення молоді, підлітків до профілактичної роботи, тому у  плані на 2009 р. має бути передбачено:

-         проведення заходів з профілактики негативних явищ за місцем проживання дітей та молоді з охопленням не тільки студентів вищих навчальних закладів, а й учнів професійно-технічних навчальних закладів;

-         залучення до співпраці у даному напрямку більшої кількості громадських організацій;

-         залучення до роботи у даному напрямку представників депутатського корпусу Житомирської міської ради.

 

До відома

Міська координаційна рада з профілактики негативних явищ у підлітковому та молодіжному середовищі м. Житомира була утворена рішенням виконавчого комітету Житомирської міської ради № 784 від 25.10.2007 р. та затверджений її склад, в яку увійшли представники органів місцевого самоврядування, громадських організацій та студентських угрупувань.

Протягом 2008 року відбулося 4 щоквартальних засідання координаційної ради, на яких розглядалися такі основні питання:

-         стан профілактичної роботи в місті та необхідність створення даної координаційної ради;

-         поширення волонтерського руху у місті;

-         запровадження профілактичної роботи за місцем проживання дітей та молоді;

-         проведення міського конкурсу «Волонтер року»;

-         проведення Фестивалю інтерактивних театрів «Ми обираємо майбутнє»;

-         проведення міського конкурсу малюнків, плакатів та коміксів «Чужого СНІДу не буває»;

-         висвітлення питань утвердження цінностей здорового способу життя у засобах масової інформації.

З 2009 р. розширена тематика проведення конкурсу малюнків, плакатів та коміксів та змінена назва із «Чужого СНІДу не буває» на «За здоровий спосіб життя». До участі будуть залучені не тільки учні загальноосвітніх шкіл, а й професійно-технічних навчальних закладів, студенти вищих навчальних закладів, представники громадських організацій.

-         Вперше за останні 10 років питання профілактики негативних явищ розглядалося на 27 сесії 5 скликання, про прийняте відповідне рішення від 06.11.2008 р № 751.

Прес-служба Житомирської міської ради



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare