Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 23
візитів сьогодні: 5521
візитів всього: 464684
Прогноз погоди
Музей космонавтики ім. С.П. Корольова святкує 45-й День народження
1 серпня 2015 року 18:16
Сьогодні, 1 серпня 2015 року, Музей космонавтики відзначає 45-ту річницю з дня створення. Саме 1 серпня 1970 року в будинку, де народився геніальний засновник практичної космонавтики Сергій Корольов, було відкрито Меморіальний будинок-музей академіка як відділ обласного краєзнавчого музею. У 1991 р. відкрита меморіальна експозиція "Космос". За період свого існування музей зробив значний внесок у справу культурно-історичного виховання молоді Житомира та України.
 
В рамках святкування 45-ї річниці з дня свого заснування Музей космонавтики презентував пам'ятні конверти із зображенням Меморіального будинку-музею академіка С.П. Корольова та погашення поштових марок, конвертів та сувенірів спеціальним штемпелем, виготовленим до цієї дати.
Житомиряни та гості міста гортали сторінки минулого під час екскурсії в Меморіальному будинку-музеї з елементами історичної реконструкції. До Дня народження музею в експозиції “Космос" відкрилася виставка з приватної колекції "Земні символи космічної ери".
 
Під час урочистих заходів керівництво  міста та області  відзначило, що Музей космонавтики ім. С. П. Корольова є окрасою та гордістю  Житомира, унікальним історичним, культурно-мистецьким центром, яким  пишається вся Україна.
 
Колектив музею отримав вітання від  поважних гостей. Серед них – перший космонавт незалежної України, Герой України Леонід Каденюк,  представники Державного конструкторського бюро "Південне" ім. М. К. Янгеля, Державного космічного агентства України, Українського молодіжного аерокосмічного об'єднання "Сузір'я" , науково-дослідних структур ракетно-космічної галузі нашої держави.
 
 У своєму виступі перед присутніми Леонід Каденюк зазначив, що з ним у космосі побували фото Сергія Корольова, "Кобзар" та портрет Шевченка.
Відзначивши національне значення Музею космонавтики,  гості урочистого заходу передали Музею цінні подарунки,  побажали його співробітникам здоров’я й творчої енергії, а Музею космонавтики ім. С.П. Корольова – розширення та розвитку.
 
                                                                               Управління по зв’язках з громадськістю

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове