Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 22
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 476966
Прогноз погоди
Проблему з лікувальним харчуванням для маленьких житомирян вирішили депутати міської ради
30 липня 2015 року 11:26
Діти віком до 3 років, хворі на рідкісну генетичну хворобу фенілкетонурію, залишились без лікувального харчування через відсутність централізованих поставок за рахунок державного бюджету.
 
Основне лікування дітей на фенілкетонурію - це спеціальне дитяче харчування та сувора дієта, де з харчування малюка повністю виключаються продукти, що містять амінокислоту фенілаланін. Діти з фенілкетонурією не здатні засвоювати цю амінокислоту, в результаті чого в організмі накопичуються з’єднання,  що отруюють нервову систему.
 
В Україні, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 06.09.2000 року №1389 «Про заходи щодо забезпечення дітей повноцінними продуктами харчування і виробами дитячого асортименту, стимулювання вітчизняного виробництва та реалізації зазначених товарів», хворі на таку недугу мають отримувати амінокислотні суміші до 3-х років включно за рахунок держбюджету, з 3 до 14 років – за рахунок обласних бюджетів.
 
29 липня 2015 року проблему з лікувальним харчуванням для маленьких житомирян, хворих на фенілкетонурію, вирішили депутати міської ради. Прийнято рішення щодо виділення коштів для забезпечення таких дітей віком до 3 років спеціальним харчуванням. Таким чином, п’ятеро маленьких житомирян, які потребують спеціального лікувального харчування,  будуть  ним забезпечені до кінця поточного року.
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare