Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 31
візитів сьогодні: 5541
візитів всього: 464445
Прогноз погоди
Роз’яснення щодо зміни в процедурі створення ОСББ
22 липня 2015 року 09:22
З 1 липня 2015 року вступив в силу Закон України «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку» №417-VIII. У даному законі була змінена процедура створення ОСББ.

Мешканці міста Житомира щоденно звертаються до управління муніципального розвитку для надання консультацій щодо змін в законодавстві. Власники квартир будинку починають розуміти важливість створення ОСББ, як основної форми управління будинком, яка дасть можливість  відстоювати свої інтереси та приймати рішення корисні для свого будинку.

Начальник управління муніципального розвитку Артем Ражев надав роз’яснення щодо зміни в процедурі створення ОСББ.

Для створення об’єднання скликаються установчі збори. Скликання установчих зборів здійснюється ініціативною групою, яка складається не менш як з трьох власників квартир або нежилих приміщень.

Повідомлення про проведення установчих зборів направляється ініціативною групою не менше ніж за 14 днів до дати проведення установчих зборів. Повідомлення направляється в письмовій формі і вручається кожному власнику під розписку або шляхом поштового відправлення (рекомендованим листом). У повідомленні про проведення установчих зборів зазначається, з чиєї ініціативи скликаються збори, місце і час проведення, проект порядку денного.

Установчі збори веде голова зборів, який обирається більшістю голосів присутніх співвласників або їх представників.

Кожний співвласник під час голосування має кількість голосів, пропорційну до частки загальної площі квартири або нежитлового приміщення співвласника у загальній площі всіх квартир та нежитлових приміщень, розташованих у багатоквартирному будинку.

Рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало більше половини загальної кількості усіх співвласників.

Якщо в результаті проведення установчих зборів для прийняття рішення не набрано кількості голосів «за» або «проти», проводиться письмове опитування співвласників, які не голосували на установчих зборах.

Рішення приймається шляхом поіменного голосування. Під час підрахунку голосів враховуються і голоси, подані співвласниками під час проведення установчих зборів, і голоси, подані під час письмового опитування. Рішення оформляється особистим підписом кожного, хто проголосував, із зазначенням результату голосування ( «за» чи «проти»).

Державна реєстрація об’єднання проводиться у порядку, встановленому законом для державної реєстрації юридичних осіб. Об'єднання вважається утвореним з дня його реєстрації.

Нагадуємо, що з початку 2015 року в місті Житомирі створено 8 ОСББ, для порівняння, таку кількість об’єднань було створено за 3 попередні роки загалом (2012-2014 рр.).

Станом на 20.07.2015 р. офіційно зареєстровано 65 ОСББ, ще 3 об’єднання на стадії підготовки документів для реєстрації та 20 ініціативних груп, які виявили бажання створити ОСББ та вивчають варіанти створення об’єднань у своїх будинках.

Для отримання більш детальної інформації по створенню ОСББ та отримання необхідного пакету документів для проведення установчих зборів, звертайтесь до управління муніципального розвитку Житомирської міської ради (каб. 264, телефон для довідок 48-12-00).


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове