Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 20
візитів сьогодні: 5527
візитів всього: 464775
Прогноз погоди
Конференція «Статут територіальної громади м. Житомира»
26 листопада 2009 року 18:00

 

У Житомирі відбулася конференція «Статут територіальної громади м. Житомира». Конференція проходила у рамках програми „Впровадження статуту територіальної громади м. Житомира”, що реалізується Житомирською міською радою у співпраці з Житомирським обласним центом молодіжних ініціатив в рамках компоненту «Підтримка місцевих ініціатив» програми «Об’єднуємося заради реформ (UNITER)”, що виконується Pact Inc. за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного Розвитку (USAID) та фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

На конференції були фахово обговорені, напрацьовані та погоджені учасниками програми (представниками територіальної громади, ГО, ОСББ, ОСН м. Житомира, органами місцевого самоврядування) спільні проекти: Статуту територіальної громади м. Житомира, Положення «Про проведення громадських слухань в м. Житомирі», Положення «Про проведення загальних зборів за місцем проживання в м. Житомирі», Положення «Про місцеві ініціативи в м. Житомирі». Також була проведена фахова, досконала, обєктивна експертиза проектів рішень та вивчено досвід впровадження і функціонування статутів територальних громад в інших містах України.

Необхідно зазначити, що у конференції взяли участь провідні місцеві науковці, громадські діячі, депутати місцевих рад, провідні експерти з розвитку місцевого самоврядування з інших міст України.

На думку начальника управління муніципального розвитку Житомирської міської ради Олександра Круківського, Статут міста є надзвичайно важливим документом, оскільки на місцевому рівні регулює відносини  „влада-громада".

«Діючий закон "Про місцеве самоврядування в Україні " не робить цього, права громади в ньому тільки вказані, але  процедура здійснення норм прямої демократії має бути врегульована Статутом. Окрім того, Статут сприятиме процесу формування територіальної громади як спільноти, а не просто сукупності людей-жителів населеного пункту”, - Зазначив О.Круківський.



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове