Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 26
візитів сьогодні: 5531
візитів всього: 477424
Прогноз погоди
У Житомирі активізували роботу з боржниками КП «Житомирводокнал»
15 липня 2015 року 17:26
Борг населення перед КП «Житомирводоканал» становить 19,2 млн.грн, юридичні особи боргують близько  3 млн. грн. У місті активізувалася кампанія щодо боротьби з боржниками.
 
З 1 по 18 серпня в усіх районах Житомира відбудеться активна кампанія з відключення боржників. За останні тижні КП «Житомирводоканал» спільно з виконавчою службою щодня проводять рейди по квартирах боржників та відключають послугу водовідведення – вода є, а злити її нікуди.

15 липня відбулася прес-конференція на підприємстві, де журналістам детально розповіли, як саме відбуватиметься відключення боржників та які неприємності чекають на злісних неплатників.

«Тенденція до зростання заборгованості за останні півроку збільшилась  більше як на чверть мільйона грн. Це змушує про проблему неплатників говорити всерйоз і вголос», - говорить директор КП «Житомирводоканал» Михайло Ничипорук.

Лише за червень 2015 року інспекцією з водних ресурсів підприємства за допомогою системи “Спрут” за борги було відключено 46 квартир від водовідведення та 1 квартиру від водопостачання. Боржникам, які були примусово від’єднанні від послуг водозабезпечення, окрім погашення боргу  за цей місяць, довелося сплатити додатково ще  4332,25 тис.грн за підключення до мереж.
 
За цей же час 12 абонентів уникнули відключення завдяки тому, що уклали договір на його реструктуризацію. Завдяки  цим радикальним заходам підприємство отримало у червні 12300 грн, які було сплачено в рахунок заборгованості  за послуги з водозабезпечення.
 
За 2015 рік юридичною службою КП «Житомирводоканал» подано 357  позовних заяв на суму понад 1  млн грн.

На сайті підприємства КП “Житомирводоканал”  були оприлюднені фото заможних приватних будівель, власники яких заборгували підприємству значні кошти. Ця робота з допомогою ЗМІ продовжуватиметься і надалі.
 
Для ефективної роботи з боржниками,  залучена Державна виконавча служба.

«Станом на 1 липня 2015 р. підприємство має  581 тис.06 коп боргу за  реагенти, які застосовуються при водопідготовці для перетворення річкової води на безпечну, питну воду, яку отримують городяни. Росте борг підприємства за електроенергію», - говорить начальник служби обліку та реалізації води КП «Житомирводоканал» О.Войналович.
 
Підприємство наголошує, що відповідальне ставлення до погашення утвореної, бодай невеликої, заборгованості убезпечить від розгляду справ у суді  та відключення від систем водовідведення.

Критична фінансово-економічна ситуація, у якій знаходиться підприємство, спонукає до радикальних дій щодо боржників, аби болючі проблеми водоканалу не стали болючими проблемами усього міста, а заручниками не стали ті, хто справно платить за воду.
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare