Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 22
візитів сьогодні: 5516
візитів всього: 464541
Прогноз погоди
У Житомирі розпочав свою роботу місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги
1 липня 2015 року 18:06
У Житомирі  з 1 липня 2015 року розпочав роботу місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги  для соціально незахищених категорій громадян. Центр розпочав роботу на виконання Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та надаватиме таку допомогу малозабезпеченим  громадянам,  а також сім’ям  учасників АТО у цивільному та адміністративному процесах.
 
У  відкритті взяли  участь  керівництво міста та області, директор Координаційного центру з надання правової допомоги (м.Київ) Андрій Вишневський, начальник Головного територіального управління юстиції у Житомирській області Олег Горай, директор Житомирського обласного центру з надання безоплатної правової допомоги Олександр Гербеда, заступник директора Житомирського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія Радушинська, директор Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тетяна Кулик.

Центр забезпечуватиме зв'язок між адвокатами, які надаватимуть правову допомогу за рахунок держави, та особами, які такої допомоги потребуватимуть. Директор місцевого центру  Тетяна Кулик розповіла, як  організовуватиметься  надання такої допомоги у м. Житомирі. Під категорію суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу підпадають найбільш вразливі  верстви  населення, в тому числі особи  з мінімальним доходом, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування,  вимушені переселенці, учасники бойових дій, сім’ї загиблих та інші категорії громадян.
 
«Ми очікуємо, що потенційними клієнтами системи стануть близько 8 млн  громадян. Тобто це масштабний загальнодержавний проект, який фінансується урядом та іноземними донорами, -  зазначив Андрій Вишневський. - Також  для нас важливо співпрацювати з органами місцевого самоврядування, оскільки вони організовують первинну правову допомогу. Важливо, щоб людина мала змогу  у правовий спосіб вирішити свою проблему  у судовому чи досудовому порядку». Він повідомив, що  до підтримки розвитку системи безоплатної правової допомоги в Україні долучився уряд Канади, який  виділив понад 9 млн канадських доларів у рамках 4-річного проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні».

На важливості відкриття центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Житомирі  наголосила в.о. міського голови Любов Цимбалюк. 

«На сьогодні  багато житомирян  не можуть  забезпечити собі правовий  захист та  самостійно оплатити послуги адвоката. Тепер окремі категорії населення, особливо малозахищені,  матимуть  можливість отримати кваліфіковану допомогу фахівців, - зазначила Любов Цимбалюк та висловила сподівання на  ефективну співпрацю  між центром та органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями, спеціалізованими комунальними установами.
 
Центр знаходиться за адресою: м.Житомир, вул.Гагаріна,47. Діяльність Житомирського місцевого   центру  з надання безоплатної вторинної правової допомоги поширюється на територію Житомирського,  Черняхівського, Коростишівського, Радомишльського, Брусилівського  районів Житомирської області. Окрім Житомира,  подібні центри відкрилися  ще в  трьох містах Житомирської області: Бердичеві, Новограді-Волинському та Коростені. Загалом же  з  1 липня 2015 року  в Україні  для жителів місцевих громад у всіх регіонах  відкрили двері сто місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове