Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 27
візитів сьогодні: 5560
візитів всього: 479530
Прогноз погоди
Встановлення пам’ятника Ігнацію Яну Падеревському у місті Житомирі призупинено
1 липня 2015 року 16:23
До Житомирської міської ради надійшло звернення ініціативної групи житомирян, в якому вони вимагають пояснення щодо будівництва у центрі міста пам’ятника Ігнацію Яну Падеревському.
 
Рішенням виконавчого комітету Житомирської міської ради від 16 жовтня 2013 року було надано згоду Генеральному консульству Республіки Польща у м.Вінниці на організацію благоустрою території на розі вулиць Київської та Театральної шляхом встановлення пам’ятника Ігнацію Яну Падеревському.
 
30 червня 2015 року ініціативна група житомирян разом із представниками влади та науковцями зібралися за круглим столом. В.о.міського голови Житомира Любов Цимбалюк запросила усіх до конструктивної розмови.
 
Ініціативна група зауважила, що багато житомирян не знають, хто такий Падеревський, і чому пам’ятник світової слави піаністу, композитору має стояти у нашому місті. Вони категорично виступили проти встановлення пам’ятника саме у центрі міста Житомира.
 
«Наше завдання – об’єднати громаду міста,  знайти спільне рішення. Житомир – багатонаціональне місто, і усі добрі традиції, самобутня культура кожного народу має право на життя у нашому місті», - зауважила Любов Цимбалюк.
 
В.о.міського голови Л.Цимбалюк зазначила, що на разі встановлення пам’ятника на розі вулиць Київської та Театральної у місті Житомирі призупинено. Оскільки замовником є Генеральне консульство Республіки Польща, вона вестиме переговори з Генеральним консулом на предмет встановлення монументальної споруди у місті Житомирі.
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare