Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів:
візитів сьогодні: 5516
візитів всього: 464545
Прогноз погоди
Євгеній Демчик наголошує на необхідності модернізації світлофорних об'єктів в місті
23 червня 2015 року 10:29
На необхідності модернізації світлофорних об'єктів в Житомирі  наголосив заступник міського голови Євгеній  Демчик 22 червня під час чергової наради з керівниками житлово-комунальних підприємств.

"Сьогодні застаріле світлофорне обладнання вимагає заміни.  Адже безпека водіїв та пішоходів залежить в тому числі і від якісних світлофорів", - зазначає  Є.Демчик.

Юрій Янушевич, директор КП «Міськсвітло», яке займається обслуговуванням світлофорів,  підтверджує: світлофорна техніка застаріла, зношена  й  неефективна.

"Неможливо вимагати безперебійної  роботи від застарілого світлофорного обладнання. Це все рівно, що від директора водоканалу вимагати відсутності пориву труб. Основна маса світлофорних об'єктів побудована у 1986-1987 рр.", - зазначає керівник   КП «Міськсвітло». Також він стверджує, що нарікання мешканців міста на недостатню силу світла лампових  світлофорів  є справедливим. Світлодіодні  ж світлофорні об’єкти  достатньо яскраві за будь-яких погодних умов та економніші.

Розповідаючи про роботу світлофорного господарства за останній період, Юрій Янушевич зазначив: "За останній тиждень зливи відобразилися на роботі нашого обладнання. По вул. Театральній   вийшов з ладу кабель під землею. На Театральній, Київській не працював світлофор через те, що вночі під час ДТП була збита світлофорна стойка". Він також додав, що  заміни потребують кабельні лінії на світлофорних об'єктах.  Та  на це необхідні кошти, адже кабельна  продукція подорожчала у 2, 5 рази. Як зазначає керівник КП «Міськсвітло», диспетчерська служба, куди надходить інформація по роботі світлофорів від ДАІ та мешканців міста,  працює цілодобово, а організована служба по ремонту намагається  оперативно ліквідувати всі збої в місті.

"На сьогодні світлофорними об'єктами керує складний електронний прилад -  електоронний шкаф управління, який відпрацював уже 30 років та  потребує заміни. Безперебійної роботи від застарілого непростого світлофорного обладнання вимагати неможливо", - сказав Юрій Янушевич.  Все ж зазначає: "Неправильно говорити, що через непрацюючий світлофор сталося ДТП. У правилах дорожнього руху чітко зазначено: якщо не працює світлофор - проїзд на перехресті згідно знаків. Головне - культура  поведінки на дорогах водіїв".

Заступник міського голови Євгеній Демчик наголосив  на необхідності заміни лампових світлофорів світлодіодними:  " Слід знайти кошти на придбання і встановлення нових світлодіодних світлофорів й замінити  застарілу світлофорну  техніку. Адже безпека громадян - понад усе. " 
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове