Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів:
візитів сьогодні: 5536
візитів всього: 463962
Прогноз погоди
Житомир вшанував пам'ять жертв війни в Україні
22 червня 2015 року 14:28
22 червня - День скорботи і пам’яті жертв війни в Україні. Житомиряни вшанували пам'ять загиблих в роки війни сьогодні біля пам’ятного знаку «Жертвам фашизму».
 
Відкриваючи мітинг, заступник міського голови Олександр Бочковський, подякував усім, хто виборов для нас життя, свободу, незалежність. «74 року тому вже  від першого дня на території Житомирської області були тисячі загиблих. 63 тисячі полонених військовослужбовців знайшли тут свою останню домівку. Сьогодні Україна в стані неоголошеної війни. Ми зобов’язані розповідати дітям та внукам про нашу історію, аби це зло ніколи не повторилося»,  - зазначив він.
 
Ветеран війни, колишній політичний в’язень Франц Карлович Бржезицький зазначив, що під пам’ятною плитою знищено нацистами 1200 патріотів, які не визнали загарбників. Також він звернувся до житомирян, що вони мають більш свідомо відвідувати подібні заходи і не забувати  про історію. На його думку, саме відсутність пам’яті й спричиняє до тих наслідків, які сьогодні ми маємо на Сході. «Того дня я працював до рання, о пів на шосту ранку почалися бойові дії. Мені було 17. Я довго ще не міг в це повірити. А в цей час в Житомирі вже проливалося море крові та сліз. Словами складно описати, що тут робилося. Гірко дивлюся на аудиторію, бо ми маємо пам’ятати історію, розповідати молоді, усім», - розповів він.

Пан Бржезицький -  один з тих семи людей, які вирвалися з концтабору «Майданек». «Про тортури, які чинили там, немає слів. Своїми діями вони прагнули показати світу могутність. Тому зараз усі мають стати й сказати, ми не хочемо війни. В першу чергу, мають узятися за руки жінки та діти», - говорить  Франц Карлович.
 
Учасники мітингу вшанували  загиблих в роки війни та замучених в фашистських концтаборах людей хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку.

 


Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове