Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 21
візитів сьогодні: 5515
візитів всього: 464529
Прогноз погоди
Житомирська міська рада затвердила місцеві податки та збори
10 червня 2015 року 16:51
 
10 червня 2015 року депутати Житомирської міської ради прийняли рішення «Про місцеві податки та збори».
 
Директор департаменту бюджету та фінансів міської ради Сергій Гаращук зазначив, що наразі у Житомирі діє рішення від 03.03.2011 №61, яким передбачено стягнення туристичного збору та збору за паркування транспортних засобів. Він запропонував актуалізувати дане рішення з урахуванням внесених  наприкінці минулого року змін до Податкового кодексу та додати 4 види місцевих податків - транспортний податок, єдиний податок, податок на землю та нерухоме майно. 
 
«Транспортний податок сплачуватиметься в розмірі 25 тис. грн.  за автомобіль віком до 5 років з об’ємом  двигуна понад 3 тис. куб. м. За даними ДАІ, таких автомобілів у м. Житомирі зареєстровано близько 80», - розповів директор департаменту бюджету і фінансів міської ради. -  Єдиний податок,  встановлений і діє відповідно до рішення  «Про міський бюджет на 2015 рік». Ставки даного податку встановлені на максимальному рівні, пропонується тільки запровадити його на постійній основі».
 
Сергій Гаращук роз’яснив особливості введення місцевого податку на нерухоме майно та особливості справляння плати за землю: «Проектом рішення встановлено  пільги з оподаткування земельних ділянок для обслуговування житлового будинку або ж дачі, площа яких не перевищує 0,1 га і для обслуговування гаражів – 0,01 га для таких категорій громадян:  пенсіонери за віком, особи, які виховують трьох і більше дітей, для інвалідів 1 та  2 групи, ветерани війни, особи, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. Не є платниками земельного податку юридичні та фізичні особи, які працюють на спрощеній системі оподаткування.  Не є об’єктами стягнень податку на нерухоме майно будівлі промисловості (корпуси, цехи, склади), мафи, гуртожитки, об’єкти державної та місцевої влади, а також організацій створених ними, дитячі будинки сімейного типу, будівлі організацій інвалідів та об’єкти, що належать дітям сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям інвалідам. Не підлягає оподаткуванню також і  аварійна житлова нерухомість».
 
Прийняте рішення встановлює граничний розмір неоподаткованої площі для квартир  становитиме 60 кв. м, для будинків - 120 кв. м. Нерухомість фізичних осіб, яка перевищує дані розміри, оподатковуватиметься  за ставкою  0,5% від мінімальної заробітної плати (6 грн 9 коп.) за квадратний метр на рік; некомерційна нерухомість фізичних осіб – 0,1%; нерухомість комерційного призначення - 1%.
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове