Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 20
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 481525
Прогноз погоди
Пришкільний табір – один з варіантів відпочинку та оздоровлення дітей
28 травня 2015 року 17:30
На базі шкіл Житомира традиційно працюватимуть пришкільні табори як один з масових видів організованого літнього відпочинку дітей.
 
«Пришкільні  табори організовується при навчальному закладі з метою реалізації права кожної дитини на повноцінний відпочинок, забезпечення змістовного дозвілля, задоволення інтересів і духовних запитів відповідно до індивідуальних потреб», - зазначають в управлінні освіти міської ради.
 
Про організацію літнього відпочинку дітей загальноосвітніх навчальних закладів м. Житомира у 2015 році розповів головний спеціаліст управління освіти міської ради  Олег Лобунець.
 
За його словами, цього року планується охопити дозвіллям у пришкільних таборах 1771 дітей. У Житомирі з 2 червня діятимуть 24 пришкільні табори. На це з міського бюджету виділено 376304,46 грн та залучено 286101,32 грн батьківських коштів. Обіди для школярів цьогоріч коштуватимуть 26,70 грн, з яких:
10% за рахунок коштів міського бюджету та часткова батьківська доплата у розмірі 90 % для інших дітей;
70% за рахунок коштів міського бюджету та часткова батьківська доплата  у розмірі 30%  для  талановитих та обдарованих дітей, дітей, потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи, дітей, які перебувають на диспансерному обліку;
100% за рахунок коштів міського бюджету для дітей з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з багатодітних, малозабезпечених  сімей, дітей, батьки яких загинули   під  час  виконання службових  обов'язків та в АТО; дітей, батьки, яких є учасниками бойових дій та брали участь в антитерористичній операції, дітей-інвалідів, бездоглядних дітей.
 
Дітей харчуватимуть 3 рази  на день, а табори триватимуть упродовж 14 днів.
 
В управлінні освіти  зазначають, що кожен табір має розроблений орієнтований план-сітку виховної роботи. Заходи виховного характеру з  використанням різноманітних організаційних форм роботи здійснюється відповідно до інтересів, нахилів і здібностей дітей, з урахуванням їх віку,  психофізичних  особливостей та  стану  здоров'я.    Для дітей працюватимуть різні гуртки, екскурсії містом, організовуватимуться поїздки та розважальні заходи. Цьогоріч буде втілено нововведення Міністерства освіти: в кожному пришкільному таборі працюватиме «мовний загон», де школярі поглиблюватимуть свої знання з іноземної мови. До роботи в таборах будуть залучені вчителі англійської мови міських шкіл та вчителі фізичної культури,  музики,  психологи,   соціальні педагоги. 
 
Також у план роботи табору включені  оздоровчі заходи, які спрямовані на зміцнення  фізичного і психічного здоров?я дітей (перебування їх на свіжому повітрі, рухової активності протягом дня).
 
Щорічно між пришкільними денними таборами   проводиться  огляд-конкурс на кращий стан виховної роботи.
 
Офіційне святкове відкриття пришкільних денних таборів відбудеться 2 червня.
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare