Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 25
візитів сьогодні: 5541
візитів всього: 482052
Прогноз погоди
Відбулося обговорення питання нормативної грошової оцінки земель міста Житомира
28 травня 2015 року 17:19
28 травня відбулися громадські обговорення проекту рішення Житомирської міської ради «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Житомира та введення в дію нових розмірів плати  за земельні ділянки у м. Житомир». В даному обговоренні взяли участь перший заступник міського голови Сергій Сухомлин,  радник Житомирського міського голови Микола Савенко, начальник управління регулювання земельних відносин міської ради Єлизавета Лалименко, представник управління Держземагентства, депутати Житомирської  міської ради та члени виконавчого комітету, представники профільних управлінь міської ради, підприємці, громада Житомира.

Єлизавета Лалименко поінформувала, що відповідно до статті 18 Закону України «Про оцінку земель» нормативна грошова оцінка земельних ділянок, розташованих у межах населених пунктів, незалежно від їх цільового призначення проводиться не рідше ніж один раз на 5 – 7 років.
 
«Оскільки в 2014 році закінчився семирічний термін дії нормативної грошової оцінки земель міста, виникла необхідність затвердження нової нормативної грошової оцінки», - сказала Є. Лалименко.
 
Також вона зауважила, що з часу виконання попередньої нормативної грошової оцінки, відбулися значні зміни.
 
«У розвиток інфраструктури здійснено капіталовкладення для будівництва і реконструкції магістральної вулично-дорожньої мережі, удосконалення системи інженерного забезпечення водопроводів, водовідведення, електромережі, інженерної підготовки території і благоустрою, що збільшило вартість земель міста, - зазначила начальник управління регулювання земельних відносин Є. Лалименко. - Значно збільшилася кількість земель комерційного використання, суттєво змінилися показники на ринку нерухомості».
 
Голова робочої  групи з вивчення  питання технічної документації з нормативної грошової оцінки земель м. Житомира Микола Савенко поінформував про результати та висновки роботи групи: «Робоча група зробила висновок, що умовою введення в дію нових розмірів плати за землю є обмеження значень коефіцієнтів, які застосовуються при визначенні нормативно грошової оцінки. А саме обмеження застосування коефіцієнту Км2 зі значенням 0,306 та загального коефіцієнту Км3, що є добутком значень локальних факторів, у діапазоні від 0,5 до 1. При цьому «1» - це максимальне значення коефіцієнту, яке може застосовуватись при розрахунку визначення нормативної грошової оцінці земельних ділянок м. Житомира».
 
Обговорюваним проектом документу передбачено затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста з базовою вартістю одного квадратного метра в розмірі 249 грн. 80 коп та введення в дію нормативної грошової оцінки земель міста з 1 січня 2016 року.
 
Після громадського обговорення даний проект рішення буде внесений на розгляд депутатів міської ради.
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare