Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів:
візитів сьогодні: 5531
візитів всього: 477410
Прогноз погоди
У житомирських школах з'являться інформаційні стенди про українських патріотів, героїв УПА
26 травня 2015 року 18:07
Інформаційні стенди про українських патріотів, героїв української повстанської армії будуть оснащені школи міста. З такою ініціативою виступила Житомирська активістка, відома журналістка Олена Галагуза. Першою школою, де встановили дошку стала альма-матер Олени – гуманітарна гімназія №23. Там,25 травня, під час уроку історії Олена Галагуза презентувала стенд з інформацією про Олега Ольжича.  Дівчина каже, що такі довідки є концептуальними, а  дана тематика обрана невипадково.
 
«Хочу наголосити, що Українська повстанська армія бере своє коріння саме з Житомирської області. Про це, на жаль, мало хто знає. Вже більше року як ми вийшли з під режиму Януковича, а таких ініціатив дуже мало, що стосується української ідеологічної складової. Мені дуже приємно, що у Житомирі це
впроваджується»
, - зазначає О.Галагуза.
 
Розміщення інформаційних стендів у кожній школі міста – це другий етап просвітницької кампанії. Першим була експозиція «Українські патріоти» з 12 постерів - портретів особистостей, котрі минулого століття брали участь у національно-визвольних рухах.
 
«З «Українськими патріотами» ми об’їхали всі виші Житомира та деякі школи, - продовжує Олена Галагуза. - То була пересувна виставка, а ці стенди даруються школам. Їх дизайн розробляв рівнянин Олег Бурячок, а підтримав ці проекти, Сергій Сухомлин».

Де саме будуть розміщені інформаційні стенди, у кожній школі обиратимуть на свій розсуд.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare