Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 18
візитів сьогодні: 5532
візитів всього: 465130
Прогноз погоди
Стихійна торгівля - небезпека для здоров’я!
22 травня 2015 року 16:47
З настанням весняно-літнього періоду зростає кількість бажаючих здійснювати стихійну торгівлю продуктами харчування на вулицях міста. Цьому сприяє не лише соціально-економічне становище в країні, а й той факт, що несвідомі мешканці міста надають перевагу продуктам харчування, які реалізуються «із землі». Не дивляться покупці і на бруд, що летить на продукти з вулиці від машин та з-під ніг перехожих. Покупці розраховують, що купити товари на вулицях міста,йдучи додому, швидше та дешевше.
 
Вживання в їжу громадянами міста продуктів харчування придбаних в місцях стихійної торгівлі, де реалізація продуктів проводиться без умов холоду, у продавців відсутні будь-які документи, що засвідчують якість та безпечність продуктів,  викликає особливе занепокоєння, адже за інформацією Житомирського міськрайонного управління Головного управління Держсанепідслужби у Житомирській області в м. Житомирі склалася напружена ситуація із захворюваності на гострі кишкові інфекції серед населення міста.
 
Жителі міста повинні розуміти, що придбаний у випадкової людини у невстановленому місці товар, в умовах, які не відповідають санітарним нормам, у будь-який момент може обернутися великим лихом для покупця та його родини.
 
Звертаємось до всіх жителів міста: не купуйте продукти харчування в місцях стихійної торгівлі. Застерігаємо всіх від небезпеки, яка пов’язана із вживанням цих продуктів. Адже якщо ніхто не купуватиме товари на стихійних ринках – то відповідно й останні зникнуть. Будьте свідомими і здоров’я Вам!

Відділ торгівлі, громадського харчування та сфери послуг департаменту власності та ринкового регулювання міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове