Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 15
візитів сьогодні: 5521
візитів всього: 464657
Прогноз погоди
Новий договір з перевізниками посилює їхню відповідальність, - Євген Демчик
21 травня 2015 року 16:42
20 травня члени виконавчого комітету проголосували за новий договір, який буде укладатися з перевізниками.

5 та 11 червня відбудеться конкурс на визначення автомобільних перевізників за маршрутами №25 «Саєнка - Корбутівка», №58 «Мальованка – Діагностичний центр», №40 «Клосовського  - гаражний кооператив «Восход», №2 «с.Лісове – Полісся», №5 «Мальованка – Космонавтів», №14 «Соснова  - хутір Затишшя», №23 «с. Лісове  - комбінат Силікатних виробів»,  №30 «Мальованка – Северина Наливайка», №33 «Корабельна – Селецька», № 53 «Крошня – Залізничний вокзал – Крошня», №53-А «Крошня Смолянський майдан – Крошня».
На участь вже подалися 14 компаній.

Заступник міського голови з транспортних питань Євген Демчик пояснює переваги та важливість нового договору як для мешканців міста, так і для проведення транспортної реформи в місті: «Новий договір дозволяє владі міста контролювати дисципліну дотримання графіку, зовнішнього вигляду транспортних засобів, покращення якості та безпеки пасажирських перевезень. Саме цей договір дозволить за 5 років поновити весь рухомий склад. Усі ми бачимо, що деякі маршрутки далеко не в належному стані».

Також новий договір передбачає, що перевізник зобов’язаний дотримуватися графіку не нижче 98%. Пункт про встановлення на кожен транспортний засіб навігації дозволить житомирянам відстежувати, де проїжджає їхня маршрутка.

Договір вимагає у перевізника тримати транспортний засіб в належному санітарному стані, а в салонах має бути мінімум 18 сидячих місць.

Є й окремий пункт щодо перевезення пасажирів пільгових категорій. Перевізник зобов’язаний забезпечити роботу на маршруті не менше одного транспортного засобу, який пристосований для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями, та здійснювати перевезення пільгових категорій пасажирів відповідно до вимог чинного законодавства України.

Антимонопольний комітет в новому договорі радив переглянути два пункти: щодо забезпечення один раз на місяць прибирання початкових, кінцевих зупинок та прилеглої території, а також пункт про проведення за власний кошт обстеження пасажиропотоків на маршрутах.

Члени виконавчого комітету зважили, що ці пункти також важливі та необхідні житомирянину, і не виключили їх з типового договору.
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове