Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 18
візитів сьогодні: 5535
візитів всього: 479326
Прогноз погоди
Ольга Богомолець представила в Житомирі благодійний проект допомоги родинам, що втратили годувальника
15 травня 2015 року 16:19
У  Житомирській міській раді відбулася зустріч Радника Президента України, народного депутата Ольги Богомолець з сім'ями, які втратили годувальників у ході Революції Гідності та військових дій в АТО. На зустрічі також були присутні представники міської та обласної влади,  ветеранських та громадських організацій Житомирської області, волонтери.

Зустріч проходила в рамках робочої поїздки Радника Президента по обласних центрах України з презентацією нового благодійного проекту «Люди допомагають людям». Проект спрямований на допомогу сім’ям, котрі втратили годувальників під час Революції Гідності та внаслідок військових дій на Сході України.
 
«В Україні близько 7 тисяч загиблих та майже 20 тис. поранених. Всі вони потребують лікування та належного догляду, - зазначає  Ольга Богомолець.- Платформа «Люди допомагають людям» не є політичною, не конкурує з волонтерськими організаціями, а навпаки має на меті допомогти людям та меценатам, які готові цю допомогу надавати».
 
Ольга Богомолець повідомила про роботу порталу допомоги сім'ям, які втратили годувальників в ході трагічних подій в Україні. Інформація про сім’ї та їх потреби, яка  розміщена на порталі, супроводжуються відео-історіями, знятими в сім'ях загиблих. Народний депутат розповіла, що для участі в проекті родині потрібно зібрати документи, оформити рахунок, після чого  для сімей  будуть відзняті персональні відео-історії. За словами Радника Президента, допомога надається адресно та  без посередників. Проект має охопити всі сім'ї України, що втратили годувальника.

В. о. міського голови  Любов Цимбалюк підкреслила, що соціальний супровід родин загиблих учасників АТО - в пріоритеті для міської влади, та розповіла, як  реалізовуються соціальні гарантії допомоги таким сім’ям.

«На сьогодні 18 житомирян віддали своє життя за свою країну, - зазначив заступник міського голови Олександр Бочковський.- Рішенням виконавчого комітету Житомирської міської ради сім’ям загиблих надається одноразова фінансова допомога у  розмірі 100 тис. грн, дітям загиблих щомісячно виплачується  грошове забезпечення -  50 % від прожиткового мінімуму для відповідної категорії громадян до досягнення дитиною повноліття чи закінчення навчання».

Також Олександр Бочковський повідомив, що на останній сесії міської ради 2,5 млн грн виділено на оздоровлення дітей в таборі «Супутник».  Цьогоріч 900 дітей шкільного віку соціально вразливих верств   оздоровлюватимуться в таборі за кошти міського бюджету. Серед них -   діти, батьки яких загинули в АТО, діти з родин військових, що зараз в АТО.
 
Заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута зазначив, що на засіданні чергової сесії Житомирської обласної ради 28 травня  розглядатиметься питання щодо внесення змін до Програми реабілітації військових, що дозволить отримати реабілітацію і членам сімей загиблих учасників АТО.
 
Зустріч з волонтерами та сім'ями загиблих проходила у формі діалогу. Після презентації проекту Ольга Богомолець відповіла на запитання присутніх, які стосувалися пільгового проїзду, житлових пільгів, надання сім’ям загиблих житла, вшанування пам’яті загиблих.

Кожен учасник зустрічі отримав буклети із контактами головного офісу, куди можуть звертатися  сім’ї, які  потребують допомоги та  благодійники, що готові її надавати.
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare