Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 26
візитів сьогодні: 5534
візитів всього: 463602
Прогноз погоди
Відбулося друге засідання робочої групи з організації обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України»
17 листопада 2009 року 17:28
Відбулося друге засідання робочої групи з організації обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України»

17 листопада 2009 року в прес-центрі міської ради відбулося друге засідання робочої групи з організації обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України», запропонованого Президентом України В.Ющенком.
Участь в засіданні взяли представники органів місцевого самоврядування, громадськості, депутати міської ради. Головував на засіданні секретар міської ради Анатолій Каленський.
А.Каленський у своєму вступному слові повідомив присутніх, що з часу першого засідання в місті проведена відповідна робота щодо інформування громадськості про особливості запропонованих Президентом змін до Основного Закону країни. Зокрема, було проведено анкетування з ключових питань, закладених у проекті Закону України «Про внесення змін до Конституції України», затверджено план заходів по організації їх обговорення, було забезпечено спеціальний випуск газети місто з текстом проекту нової Конституції, в школах та бібліотеках проведено тематичні виставки.
Як зазначив секретар міської ради, підсумком усієї проведеної підготовчої роботи буде «круглий стіл», на якому детальне обговорення розділів проекту нової Конституції. Для цього члени робочої групи розділили їх між собою для більш ґрунтовного вивчення.
За словами А.Каленського, сьогодні в країні є дуже багато пропозицій щодо Проекту. Серед них, однією з основних думок є те, що попередніми змінами до Конституції було суттєво обмежено роль Президента, що негативно вплинуло на загальну політичну ситуацію в країні. Саме із-за цього, із-за слабкості гаранта Конституції, й не спрацювали основні лозунги «Майдану».
За секретарем міської ради слово взяла голова Богунської районної ради Любов Петренко, яка розповіла про особливості проведеного недавно анкетування з означених вище питань й повідомила, що більшість респондентів (а їх було 180) по всіх ключових питаннях висловили майже абсолютну підтримку проекту Президента. Разом з тим, за словами Л.Петренко, зміни до Конституції необхідно вносити через всенародне обговорення, тобто – через загальнонаціональний референдум.
Не залишився поза обговоренням нагальних проблем і голова Житомирської міської спілки воїнів-інтернаціоналістів Олексій Михайлов. За його словами, до запропонованих Президентом змін є низка зауважень і пропозицій. Серед ключових моментів О.Михайлов зазначив необхідність повернення до виборів на місцевому рівні за мажоритарною системою. При цьому, більшість проблем повинно вирішуватись на місцевому рівні, а бюджети – формуватись знизу. О.Михайлов переконаний, що Україна повинна бути федеративною державою.
Підтримав О.Михайлова і начальник управління освіти міської ради В.Арендарчук, який також вважає, що вибори на місцях мають бути суто мажоритарними, адже сучасна партійно-кланова модель розвитку України, призвела до суттєвих зловживань, а депутати по своїй суті перетворилися на цілком залежних від волі купки партійних лідерів й цілком відірвані від проблем громад. Щодо федеративного устрою України В.Арендарчук був не таким категоричним, адже при такому варіанті територіального устрою в країні постраждають депресивні регіони, серед яких і Житомирська область, яка отримує суттєві дотації з державного бюджету.
Завершив засідання знову ж таки А.Каленський, який закликав членів робочої групи активно попрацювати поточного тижня та провести підсумковий круглий стіл 27 листопада 2009 року.

Прес-служба міської ради




Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове