Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 60
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 479549
Прогноз погоди
У Житомирі новонародженим подарували вишиванки
14 травня 2015 року 16:30
 
14 травня, у Свято української вишиванки в Житомирі,  керівництво міста разом з  представниками Молодіжного Активу Розвитку, ЖОМГО "ХХІ покоління", студентськими лідерами Житомирського інституту медсестринства завітали  у Пологовий  будинок Центральної міської лікарні №1 та у Житомирський обласний перинатальний центр, де привітали  батьків із новонародженими і подарували перші вишиті сорочечки для  немовлят.

Візит до пологових будинків відбувся за підтримки в.о. міського голови Любові Цимбалюк.
 
З дружніми посмішками організатори заходу привітали щасливих батьків з найбільшим святом в їхньому житті – народженням дитини.
 
Крихітні подаровані вишиваночки є ручною роботою майстрів з Івано-Франківщини,  Львівщини та Житомирщини. Серед подарунків - порадник для батьків «Мати та дитина», унікальні аудіо диски «Колискові», записані в різних куточках нашої держави, та книжечка до диску з передісторією колискової (кожній колисковій близько 100 років). Організатори заходу сподіваються, що ці подарунки стануть доброю згадкою про сьогоднішній день та допоможуть молодим батькам відчути  радісні миті батьківства.
 
Щасливі матусі говорять, що неочікувано та приємно здивовані подарункам, а  вишиваночки обов’язково стануть  оберегами  для  їхніх малюків. Україну, в якій будуть рости й жити  їхні діти, уявляють економічно розвиненою, незалежною та мирною.
 
«Говорять, що саме зараз народжується українська нація. Діти, які народилися сьогодні, вчора та народяться завтра,  будуть жити в самостійній, незалежній та економічно розвинутій країні. З перших днів життя в палатах пологового будинку  новонароджені житомиряни  почули слова, які сьогодні об’єднують українську націю  - «мир», «єдність», «незалежність. Ми бажаємо всім новонародженим діткам в Україні здоров’я, щастя та миру», -  сказав заступник міського голови Олександр Бочковський та висловив сподівання, що  патріотичне виховання з перших днів життя стане  доброю традицією українського народу.
 
У Пологовому будинку Центральної міської лікарні №1  за останню добу народилося 16 маленьких житомирян ( 9 хлопчиків та 7 дівчаток). У Житомирському обласному перинатальному центрі – 14 немовлят ( 7 хлопчиків та 7 дівчаток).
 
«Дуже хочеться, щоб немовлят хрестили у вишиванках, створених руками майстринь на справжньому домотканому полотні,- зазначають організатори заходу, - щоб весільні рушники, на які стають пари,  також були вишиті руками з врахуванням прадавніх традицій. Українська вишита сорочка та вишитий рушник –  не звичайні слова, а велика історія». 
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare