Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 17
візитів сьогодні: 5539
візитів всього: 482032
Прогноз погоди
Щодо виплати заробітної плати працівникам загальноосвітніх навчальних закладів міста
8 травня 2015 року 11:14
6 травня 2015 року в Житомирській міській раді відбулася робоча зустріч за участі Чугаєвської Т.С., голови Житомирської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України, членів президії міського комітету профспілки освіти і науки України, членів президії міського комітету профспілки освітян та в.о. міського голови Любові Цимбалюк, заступника міського голови Олександра Бочковського, директора департаменту бюджету та фінансів Сергія Гаращука, начальника управління освіти Житомирської міської ради Арендарчука В.В.

Темою зустрічі стало обговорення ситуації, що склалася з виплатою заробітної плати працівникам загальноосвітніх навчальних закладів міста.

Сергій Гаращук звернув увагу присутніх на той факт, що фінансування освітньої галузі здійснюється за рахунок двох бюджетів: міського – дошкільні та позашкільні навчальні заклади, державного (освітня субвенція) – загальноосвітні навчальні заклади.

При формуванні бюджету на 2015 рік потреба на утримання дошкільних та позашкільних навчальних закладів була врахована в повному обсязі.  На утримання загальноосвітніх навчальних закладів за освітньою субвенцією дефіцит коштів на початок року уже склав 33 756,6 тис. грн.

Таким чином, дефіцит коштів освітньої субвенції (державний бюджет) призвів до несвоєчасної виплати заробітної плати працівникам загальноосвітніх навчальних закладів та шкільних відділень навчально-виховних комплексів.

На жаль, недостатність коштів за освітньою субвенцією наявна в кожному регіоні України.

Незважаючи на рекомендації Міністерства фінансів України щодо врахування вимог постанов Кабінету Міністрів України від 25.03.2015 року №88,89 при формуванні бюджету на 2015 рік у частині зменшення відсотку доплати педагогічним працівникам за престижність  праці, бібліотекарям за особливі умови праці, міська влада запланувала зазначені доплати в повному обсязі. Крім того, протягом останніх років виплачується грошова винагорода педагогічним працівникам на відміну від інших районів відповідно до статті 57 Закону України  «Про освіту».

У 2015 році в м. Житомирі не зменшено розмір доплат, надбавок, стимулюючих виплат педагогічним працівникам на відміну від інших районів нашої області та окремих регіонів України.

Секретар міської ради Л.В. Цимбалюк наголосила, що ситуація з виплатою заробітної плати працівникам загальноосвітніх навчальних закладів за освітньою субвенцією потребує вирішення на державному рівні, оскільки відповідні функції передано Міністерству освіти і науки України. Тому ще в лютому 2015 року міською владою було направлено листи міністру освіти і науки України Квіту С.М, депутату Верховної ради України Б.С. Розенблату, в.о. начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Липовецькій О.Г. з проханням якнайшвидше вирішення питання збільшення річних видатків державної освітньої субвенції на 33 756,6 тис. грн та розподілу розподілу реальної потреби помісячного розпису асигнувань загального фонду Державного бюджету для зняття соціальної напруги серед освітян міста та недопущення соціального вибуху. Повторно направлено лист  до Міністерства освіти і науки  в квітні 2015 року.

Цимбалюк  Л.В. зазначила, що дане питання перебуває на щоденному контролі міської влади, та запропонувала спільно з представниками профспілкового активу освітян м. Житомира узгодити план план дій та вжити дієвих кроків щодо подальшого вирішення ситуації навколо вирішення ситуації навколо виплати заробітної плати працівникам загальноосвітніх навчальних закладів.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare