Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 45
візитів сьогодні: 5542
візитів всього: 482074
Прогноз погоди
У Житомирі відзначили 29-ту річницю Чорнобильської катастрофи
27 квітня 2015 року 09:25


Понад тисячу житомирян 26 квітня взяли участь в мітингах-реквіємах біля пам’ятних знаків жертвам Чорнобиля.


Пам’ятні заходи та покладання квітів відбулися біля меморіальної дошки Міністру України у справах захисту населення від наслідків аварії на ЧАЕС Георгію Готовчицю, біля меморіального пам’ятника працівникам органів внутрішніх справ Житомирщини  – жертвам Чорнобиля.

Мітинги пам'яті пройшли біля  пам’ятних знаків «Чорна біль» та  «Пожежним, які врятували світ».


Заступник міського голови Олександр Бочковський, відкриваючи мітинги, звернувся до присутніх: «Ми вшановуємо  пам'ять тих, хто поклали життя, рятуючи не тільки Україну, але й увесь світ від страшного лиха. Головне -  ми пам'ятаємо і робитимемо усе, аби подібні трагедії більше не повторилися».


Звернулися до присутніх учасників ліквідації аварії, вдів, молоді, небайдужих житомирян народний депутат України Борислав Розенблат, голова Житомирської обласної державної адміністрації Олександр Машковський та голова обласної ради Віталій Француз.


«Того страшного дня 1986 року була така ж гарна чудова погода, -згадує вдова загиблого в  катастрофі Світлана Слободенюк. -  Ми жили і були щасливі. Ніхто не чекав лиха. Чорне слово «чорнобиль»  увійшло в кожну родину, особливо в сім'ї тих, хто в перші дні протистояв невідомому ворогу.   На жаль, ще не одному поколінню відгукуватиметься аварія. Мені не вистачає мого чоловіка».

 

Член асоціації «Чорнобиль – Тюбу» Кьоко Томура підкреслила, що український та японський народи об'єднані спільним лихом. Асоціація «Чорнобиль – Тюбу» з першого року трагедії допомагають Україні в подоланні  наслідків Чорнобиля.


Під час мітингів відбувся молебень духовенства Свято-Михайлівського собору.



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare