Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 45
візитів сьогодні: 5543
візитів всього: 477216
Прогноз погоди
В Житомирі з’ясують точну кількість вулиць з радянськими назвами
22 квітня 2015 року 11:26
 
В.о.міського голови Любов Цимбалюк дала доручення провести в Житомирі «інвентаризацію» вулиць з радянськими назвами. Кількість  вулиць, назви яких  пов'язані з радянським  періодом, мають бути підготовлені до 23 квітня поточного року.
 
Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закони, після набуття чинності яких мають знести пам'ятники комуністичним діячам, перейменувати міста та вулиці, відкрити архіви усіх каральних органів СРСР та заборонити радянську символіку.
 
«Хоч Перезидентом ще не підписані ці законопроекти, тим не менш ми маємо розуміти обсяг робіт, які на нас чекають. А також підготувати мешканців до того, що назви вулиць можуть бути змінені. Варто заспокоїти житомирян:  це не є складною  та клопітною процедурою.  Як показує практика перейменування вулиць Московської на Небесної сотні, певні труднощі з документами виникають лише у юридичних осіб», - пояснила Любов Цимбалюк.
 
Якщо закони будуть підписані, то перед перейменуванням мають відбутися громадські слухання, де житомиряни внесуть свої пропозиції. Верховна Рада на виконання законів дала півроку.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare