Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 43
візитів сьогодні: 5549
візитів всього: 475773
Прогноз погоди
Уряд Швейцарії обрав Житомир для втілення Європейської енергетичної відзнаки (ЄЕВ)
20 квітня 2015 року 18:01
Слідом за Вінницею, яка першою долучилася до проекту, інформаційну, технічну та фінансову підтримку фахівців отримає Житомир. Про це повідомив Паскаль Штайнгрубер – аудитор, фахівець міжнародного офісу ЄЕВ під час робочої наради у Житомирі. Звертаючись до першого заступника міського голови Сергія Сухомлина, Паскаль Штайнгрубер зазначив, що процес отримання цієї відзнаки – це не просто перелік заходів, обов’язкових до виконання, а довготривала кропітка робота.
 
«Житомиру необхідно дотримуватись багатьох зобов'язань і докладати зусиль, щоб отримати цю нагороду. Але, поспілкувавшись з вами і відштовхуючись від досвіду своїх попередніх візитів, я бачу, що ви хочете і будете працювати над втіленням Європейської енергетичної відзнаки», – каже Паскаль Штайнгрубер.
 
Сергій Сухомлин констатував присутнім, що отримання ЄЕВ – це політика Житомира, і він має стати другим в Україні містом, яке отримає Європейську енергетичну нагороду.
 
«Я добре розумію, що дана відзнака – це, насамперед, зміна філософії і самого мислення в галузі енергозбереження, в ставленні до навколишнього середовища і т.д. Я впевнений, що після Вінниці, Житомир має стати володарем цієї нагороди», – наголошує Сергій Сухомлин.
 
Європейська енергетична відзнака була започаткована Швейцарією у 1988 році та швидко зарекомендувала себе як якісна система управління і була інтегрована до національної енергетичної політики. Зараз – це міжнародний інструмент підтримки міст, націлених на стійку енергетичну політику та міський розвиток шляхом раціонального використання енергоресурсів та збільшення частки відновлювальних джерел в енергетичному балансі міста. На сьогодні більше 1200 міст з 12 країн світу беруть участь у ЄЕВ, більше 600 з яких вже отримали цю відзнаку.
 
Загалом, від Швейцарського уряду, Житомир у 2015 році отримає 15,1 млн. швейцарських франків грантових коштів на термомодернізацію садочків та реконструкцію котелень. У гривневому еквіваленті ця сума рівняється, фактично, трьом бюджетам розвитку Житомира.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове