Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 39
візитів сьогодні: 5535
візитів всього: 463830
Прогноз погоди
У Житомирі вже функціонує 59 ОСББ, - Артем Ражев
16 квітня 2015 року 14:59
«Система ОСББ покликана замінити традиційні ЖЕКи,- про це в ефірі Міського радіо сказав керівник управління муніципального розвитку Житомирської міської ради Артем Ражев. - Щоб раціонально, ефективно розпоряджатися коштами та отримувати належні якісні послуги, мешканці мають створити ОСББ».
 
Так, Артем Ражев зазначив, що варто переходити до європейського самостійного господарювання у будинках. На його думку, невизначеність у питанні, хто ж саме є власником багатоквартирного будинку, призвела до того, що власники квартир не почуваються відповідальними за стан будинку в цілому.

«Власність і відповідальність за наші будинки не закінчується за порогом квартири. Таке переконання спричиняє недбале ставлення до спільного майна в багатоквартирному будинку, небажання платити за його утримання й ремонт. Лише тоді, коли контроль перейде від органів влади до власників квартир, можна сподіватись на зміну ситуації», - сказав він.
 
Переваги:
• Кошти від квартирної плати (в ОСББ це членський внесок), які раніше йшли в загальний котел КВЖРЕПу, сплачуються на власний рахунок ОСББ.
• Мешканці самостійно на загальних зборах визначають розмір внесків та вирішують, на що саме їх необхідно направити.
• Члени ОСББ на власний розсуд можуть використовувати допоміжні приміщення, які ще й можна здавати в оренду.
 
Порядок створення ОСББ:
• Створення ініціативної групи (мінімум три власники квартир).
• Надсилання листів усім власникам квартир про проведення установчих зборів (не пізніше ніж за 14 днів до дати зборів).
• Проведення установчих зборів.
• Поіменне голосування та ведення протоколу.
• Рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало не менше 2/3 присутніх на зборах осіб, які мають право голосу.
 
Допомога та підтримка відбувається з боку влади. Звертайтеся в Управління муніципального розвитку Житомирської міської ради знаходиться за адресою м. Житомир, майдан ім.С.П. Корольова, 4/2, каб.264, тел. 48-12-00.
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове