Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 43
візитів сьогодні: 5519
візитів всього: 464640
Прогноз погоди
Заява Асоціації міст України та громад з приводу намірів НАК "Нафтогаз України" підвищити ціни на газ для підприємств тепло-комунальної енергетики
29 січня 2009 року 14:24
Заява АМУ з приводу намірів НАК "Нафтогаз України" підвищити ціни на газ для підприємств тепло-комунальної енергетики

м. Київ,
27 січня 2009 року.
Заява
 
Асоціації міст України та громад з приводу намірів НАК "Нафтогаз України" щодо підвищення ціни на газ для підприємств тепло-комунальної енергетики
Асоціація міст України та громад вкрай стурбована намірами НАК "Нафтогаз України" щодо підвищення граничного рівня ціни на природний газ для підприємств тепло-комунальної енергетики майже в два рази.
Асоціація переконана, що таке підвищення ціни на газ ляже непосильним тягарем на плечі місцевого самоврядування, яке, через світову фінансово-економічну кризу й так перебуває в тяжкому фінансовому стані. Про це свідчить суттєве зменшення надходження до місцевих бюджетів, припинення фінансування загальнодержавних та регіональних програми соціально-економічного та культурного розвитку.

Отже, з місцевого бюджету нічим буде покривати різницю між економічно-обгрунтованими тарифами і тарифами для населення, оскільки цього року згідно з Законом України „Про Державний бюджет України на 2009 рік” органи місцевого самоврядування недоотримали 21 млрд. грн., необхідних для забезпечення мінімальних потреб жителів українських сіл, селищ та міст, а наявного фінансування вистачить максимум на півроку.

Таким чином, дії НАК "Нафтогаз України" змусять органи місцевого самоврядування підвищувати тарифи для населення відповідно в два рази, що, в свою чергу, призведе до припинення проплат за спожиті тепло та газ і спровокує хвилі масових протестних акцій по всій країні.

З огляду на це, Асоціація міст України та громад категорично виступає проти підвищення ціни на газ для підприємств тепло-комунальної енергетики протягом бюджетного року та закликає Уряд бути поміркованим при прийнятті подібних рішень, зважаючи на інтереси жителів українських громад в непростих умовах фінансово-економічної кризи.



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове