Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 22
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 477293
Прогноз погоди
59 тисяч житомирян є членами лікарняної каси.
6 січня 2009 року 10:38
59 тисяч житомирян є членами лікарняної каси.

59 тисяч житомирян є членами «лікарняної каси». Медична допомога за рахунок цієї благодійної організації надавалася жителям міста у майже 50 тис. випадків. А міські лікувально-профілактичні установи отримали за 10 місяців минулого року за кошти благодійної організації „Лікарняна каса Житомирської області" медикаменти та вироби медичного призначення на загальну суму майже 1,7 млн. грн. ( ЦМЛ №1 - 936,0 тис. грн.. ЦМЛ №2 - 637,0 тис. грн„ дитяча міська лікарня - 78,0 тис. грн., станція швидкої невідкладної медичної допомоги - 6,2 тис. грн.
Як зазначив начальник управління охорони здоров’я Житомирської міської ради М.П.Суслик в умовах обмеженого фінансування галузі „охорона здоров'я" наявність такої організації є практично єдиним джерелом додаткового фінансування лікувального процесу.


Довідково.
Показник фінансування міською радою галузі „охорона здоров'я" в останні роки неухильно збільшується. Обсяги видатків кожного року зростають в середньому на 30% в порівнянні з попереднім роком. Проте і цих коштів вкрай недостатньо для забезпечення повноцінного функціонування галузі та її вдосконалення. Міською радою щорічно виділяються асигнування на проведення реконструкцій окремих об'єктів охорони здоров'я за рахунок фонду розвитку міста. Згідно з бюджетним Кодексом України фінансування видатків на придбання продуктів харчування та медикаментів за рахунок фонду розвитку не допускається. В умовах відсутності в Україні обов'язкового загальнодержавного медичного страхування та обмеженості фінансування галузі охорони здоров'я функціонування благодійної організації „Лікарняна каса Житомирської області" є практично єдиним джерелом додаткового фінансування лікувального процесу .
Прес-служба Житомирської міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare