Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 38
візитів сьогодні: 5527
візитів всього: 465095
Прогноз погоди
В.о. міського голови Любов Цимбалюк ознайомилась з умовами проживання вимушених переселенців в готелі «Житомир»
8 квітня 2015 року 20:53
На сьогоднішній день в  готелі «Житомир» знайшли прихисток майже 100 осіб, які тимчасово переїхали до нашого міста з районів проведення АТО. «Міська влада розуміє,  в якому становищі опинилися люди, та  намагається створити для них належні умови проживання», -  наголошує в.о. міського голови  Любов Цимбалюк. 

Аби  зустрітися  з вимушеними  переселенцями  та обговорити проблеми, які найбільше їх турбують, Любов Цимбалюк завітала до готелю «Житомир».  Поштовхом до такої зустрічі став останній прийом громадян, на якому побувала сім’я переселенців.

«Розуміємо: готель – це місце, не призначене  для постійного проживання людей. Тому  ми хочемо почути про реальний стан справ для забезпечення  достатнього рівня комфорту вашого перебування тут», -  зазначає Любов Цимбалюк  та закликає  мешканців готелю до відвертої та чесної  розмови.

Переселенці скаржаться на проблеми з гарячою водою, особливо тоді, коли збільшується розбір води. Просять також допомогти вирішити питання із ліфтами, які не працюють. Адже серед мешканців готелю -  люди літнього віку, маленькі діти, люди з особливими потребами, яким важко  підніматися сходами  до своїх помешкань.

Ще одне питання, яке турбує переселенців: чи не виникне у них проблем із проходженням перереєстрації  місця проживання внутрішньо переміщеної  особи, яку для багатьох із них потрібно буде пройти вже  у квітні.

В.о. міського голови Любов Цимбалюк запевнила: немає жодних причин для хвилювання.

Як зазначають переселенці, проблем з харчуванням та одягом немає. Щодня  в готелі вони отримують  гарячі обіди вартістю 18,5 грн. Діти протягом дня тричі харчуються в школах. У разі потреби, родини додатково закуповують продукти в магазинах для свого сімейного столу.

«Оскільки виїжджали з дому поспіхом, то багато хто з нас приїхав  до Житомира,  хто в чому був.  Зараз проблем з одягом немає», -  розповідають переселенці  та зазначають, що сьогодні  у своєму гардеробі вони мають одяг для будь-якої пори року.

Люди говорять, що не відчувають себе чужими у Житомирі, адже вони не залишені наодинці зі своєю бідою. Кажуть,  наше місто  стало  для них другою домівкою.

«Проблеми та потреби родин-переселенців перебуватимуть  на особливому контролі, - зауважила  в. о. міського голови.  - Багато речей можна зробити без залучення для цього коштів. Головне  - щоб було  бажання».

По завершенні  зустрічі з вимушеними  переселенцями в.о. міського голови Любов Цимбалюк провела робочу нараду з керівниками управлінь та департаментів міської ради, що опікуються проблемами осіб, які тимчасової переїхали до нашого міста з зони проведення АТО. Учасники наради обговорили,  як покращити умови перебування тимчасових переселенців в готелі Житомир.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове