Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 48
візитів сьогодні: 5538
візитів всього: 482003
Прогноз погоди
У Житомирі обговорили зміни до автобусної мережі
8 квітня 2015 року 17:58
7 квітня у залі засідань Житомирської міської ради відбулися громадські слухання з питань внесення  змін до схем руху  автобусних маршрутів  загального користування.
 
Розпочинаючи обговорення, заступник Житомирського міського голови Євгеній Демчик зазначив, що захід проходить для створення зручної автобусної та тролейбусної мережі, забезпечення  житомирян комфортним, екологічним та соціальним транспортом.
 
«Ми збільшуємо кількість тролейбусних маршрутів та забезпечуємо соціальним, пільговим транспортом мешканців Житомира і плануємо, за зверненнями житомирян, ввести ще декілька маршрутів, з’єднавши таким чином Крошню з Богунією, з Корбутівкою та інші райони між собою. Відповідно  колектив і профспілка ТТУ  просили ініціювати сьогоднішню роботу і обговорити можливість змін до схем руху маршрутних таксі в місті  Житомирі. Зазначені заходи дозволять розвантажити центральні вулиці міста та забезпечити покращення роботи комунального підприємства "ЖТТУ",  - зазначив заступник міського голови, - Все, що буде обговорено та запропоновано вами у процесі нашого спілкування,  буде враховано в проекті рішення».
 
Начальник управління транспорту і зв'язку міської ради Тетяна Подорожня, представляючи проект автобусної мережі, поінформувала, що наразі рух громадського транспорту на центральних вулицях міста є дуже інтенсивним, адже тільки тролейбуси їздять центральними  вулицями міста у години "пік"  кожні півтори хвилини: «До нас надходять тролейбуси, поповнюється рухомий склад комунального підприємства, у зв'язку з чим Управлінням транспорту було розроблено проект міської автобусної мережі, яка  передбачає часткове перенаправлення автобусів міських маршрутів з центральних вулиць міста на другорядні, що дозволить в деякій мірі спрямувати потік пасажирів саме до комунального транспорту та розвантажити вулиці від такої кількості транспорту».
 
У ході обговорення звучали пропозиції змін до запропонованого проекту від депутатів міської ради, членів виконавчого комітету, громадськості.
 
Житомиряни звернулися з проханнями забезпечити громадським транспортом жителів району Малікова, розглянути можливість транспортного сполучення вказаного району саме комунальним електротранспортом, а також залишити без змін деякі маршрути.Також пропозиціями громадськості були -  відновити автобусний маршрут №2, відновити тролейбусний маршрут №9. 

У зв'язку із тим, що район Маликова не забезпечений комунальним транспортом, за рекомендаціями депутатського корпусу міської ради, було опрацьовано варіант щодо об'єднання автобусних маршрутів №1, 37, 40 в один маршрут, який охопить схеми руху вказаних маршрутів.
 
«В подальшому даний маршрут планувалось передати на обслуговування комунальному підприємству, розглянувши можливість придбання для комунального підприємства автобусів великої місткості. Зрозуміло, що впровадження цих задумів потребує часу. Адже угоди з перевізниками, що обслуговують дані маршрути,  діють до 2017,2018 років», - поінформувала Тетяна Подорожня.

Депутат міської ради Величко О.Ю. запропонував створити так звані "короткі" маршрути, з метою перевезення жителів віддалених районів до центру міста і навпаки, але думки громадськості розділились, оскільки при таких маршрутах пасажирам потрібно буде робити пересадки та додатково сплачувати кошти за проїзд.
 
«Треба розробити таку мережу, щоб мешканців таких районів, як Мальованка, Маликова, Маршала Рибалка, Труда було можливо довести до навчальних закладів, до поліклінік та лікарень, до ринків, щоб вони не платили подвійний тариф за перевезення (пересадку)», - сказала перевізник Тетяна Іваницька.
 
По закінченню заходу начальник управління транспорту і зв'язку міської ради Тетяна Подорожня підсумувала: «Це лише перші кроки з розробки оптимальної автобусної мережі міста Житомира. Надалі ми будемо її продовжувати, вивчати та враховувати усі пропозиції та зауваження. Головне, що ми працюємо для громади, для того, щоб житомиряни отримували якісні послуги».
 
З проектом рішення виконавчого комітету "Про затвердження міської автобусної мережі"можна ознайомитися тут.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare