Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 29
візитів сьогодні: 5537
візитів всього: 464006
Прогноз погоди
Реалізація проекту з дегазації міського сміттєзвалища
7 квітня 2015 року 16:15
Дегазація полігонів твердих побутових відходів, поліпшення екологічної ситуації у місті, створення нових робочих місць та багато інших цілей ставить перед собою компанія ЛНК. Ще восени тільки почалась реалізація проекту з дегазації  міського сміттєзвалища, а сьогодні – це вже повністю завершене будівництво комплексу з усіма технічними елементами. Аби стати свідком першого дня роботи установки, на полігон прибули перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин та директор компанії ЛНК Сергій Клименко.
 
Директор компанії «ЛНК» Сергій Клименко розповідає, що утилізація біогазу за рахунок примусового відкачування його з тіла полігону твердих побутових відходів скорочує викиди в атмосферу метану.
 
«У тілі полігону виробляється той газ, який ми дістаємо і використовуємо в установці. Без нас він все одно виходив в атмосферу, і цим дихали як місто, так і найближчі населені пункти. І найголовніше, метан, який ми звідси вибираємо, в 25 разів гірше ніж СО2. Тобто це величезні скорочення викидів в атмосферу», - пояснив С.Клименко.
 
По завершенні пусконалагоджувальних робіт біогазової установки її буде підключено в енергосистему України.
 
Перший заступник міського голови Сергій Сухомлин констатує, що   Житомир з цього проекту отримує лише плюси.
 
«Окрім фінансової складової, компанія ЛНК буде перераховувати до бюджету міста та комунального підприємства 10% від продажу електроенергії за зеленим тарифом. Крім того, достатньо серйозно поліпшується екологія самого полігону. Також, у нас вже найближчим часом буде встановлена сортувальна лінія на полігоні, і ми поступово його доведемо у той стан, в якому він має бути», - зауважив С.Сухомлин.
 
Сергій Клименко задоволений роботою з житомирською владою, каже, перші об'єкти в країні реалізовувати завжди важче, та з Житомиром у питаннях співпраці жодних проблем не виникло.
 
«Але я Вам однозначно можу сказати, що в Житомирі, тут у вас, працюється насправді дуже легко. З одного боку, немає спротиву, немає питань навіщо це потрібно. Найголовніше, напевно, що у нас є підтримка влади міста та підтримка області», - говорить С.Клименко.
 
У грошовому еквіваленті 10% прибутку компанії від реалізації електроенергії по зеленому тарифу становить близько 115 тис.грн щомісяця та більше 1 мільйона гривень у рік надходжень до міського бюджету. Саме на такий показник в компанії планують вийти на кінець року. А офіційне відкриття установки відбудеться вже наприкінці весни.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове