Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 22
візитів сьогодні: 5517
візитів всього: 464629
Прогноз погоди
Стихійній торгівлі скажемо — НІ!
19 березня 2015 року 13:40
З настанням весняно-літнього періоду зростає кількість бажаючих здійснювати стихійну торгівлю продуктами харчування на вулицях міста. Цьому сприяє не лише соціально-економічне становище в країні, а й той факт, що несвідомі мешканці міста надають перевагу продуктам харчування, які реалізуються «із землі», не замислюючись про якість цих продуктів, ким та в яких умовах вони виготовлені, де зберігались і в яких «клунках» вони транспортувались. Не дивляться покупці і на бруд, що летить на продукти з вулиці від машин та з-під ніг перехожих. Покупці розраховують, що купити товари на вулицях міста, йдучи додому, швидше та дешевше.
 
З метою ліквідації та запобігання виникненню несанкціонованої торгівлі в місті під головуванням заступника міського голови Демчика Є.О. було проведено щоденні рейди по припиненню такої торгівлі. Під час відпрацювання вулиць міста одним із кричущих фактів було здійснення несанкціонованої торгівлі з імпровізованого прилавку, зробленого з брудного ящика товарами сумнівної якості продавцем- безхатченком без будь-яких документів.
 
Демчиком Є.О. було поставлено чіткі завдання службам, які відповідальні за припинення несанкціонованої торгівлі в місті: зупинити порушення, що загрожують здоров’ю мешканців міста, а також наголошено на вжитті невідкладних заходів щодо ліквідації несанкціонованої торгівлі.
Робота в даному напрямку продовжується. На порушників складаються протоколи про адміністративні правопорушення та проводиться роз’яснювальна робота.    

Разом з тим жителі міста повинні розуміти, що придбаний у випадкової людини у невстановленому місці товар, в умовах, які не відповідають санітарним нормам, у будь-який момент може обернутися великим лихом для покупця та його родини.

Звертаємося до всіх жителів міста: не купуйте продукти харчування в місцях стихійної торгівлі. Застерігаємо всіх від небезпеки, яка пов’язана із вживанням цих продуктів. Адже якщо ніхто не купуватиме товари на стихійних ринках – то відповідно й останні зникнуть. Будьте свідомими і здоров’я Вам!


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове