Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 20
візитів сьогодні: 5537
візитів всього: 464260
Прогноз погоди
У Житомирі створено Молодіжну Громадську Раду
18 березня 2015 року 18:30
 
Сьогодні, 18 березня, Виконавчий комітет Житомирської міської ради підтримав рішення «Про затвердження Положення та складу Молодіжної Громадської Ради при виконавчому комітеті Житомирської міської ради».
 
За словами начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради Ірини Ковальчук, Рада утворена з метою здійснення координації спільної діяльності молодіжних громадських організацій та органів місцевого самоврядування, що займаються реалізацією молодіжної політики міста, забезпечення самоорганізації та розвитку населення, а також  для проведення консультацій з громадськістю (молоддю) з питань формування та реалізації державної політики, організації та проведення молодіжних заходів, вирішення актуальних проблем міста у сфері молодіжної, соціальної політики.
 
«Сьогодні у нас  немає системи мотивації молоді щодо її залучення до формування  та реалізації міської політики. Немає механізмів  впливу молоді на рішення, які стосуються їхнього життя, а також налагодженого механізму підтримки  молодіжних ініціатив щодо вирішення проблем місцевої громади. Саме ці питання і вирішує Рада», - зазначила Ірина Ковальчук.
 
В.о. міського голови Любов Цимбалюк закликала членів виконавчого комітету підтримати рішення про створення Молодіжної Громадської Ради та наголосила: «Молодіжна Громадська Рада – це консультативно-дорадчий орган при виконавчому комітеті міської ради, який дасть змогу молоді брати участь у формування та реалізації молодіжної політики. Тож  давайте дамо молоді можливість проявити себе».
 
До складу новоствореного консультативно-дорадчого органу увійшли представники Молодіжної громадської організації «Грейт Ком’юніті», Благодійної організації «Фонд громади Житомира», Житомирської обласної молодіжної громадської організації «Сучасний Формат», Житомирської обласної молодіжної громадської організації «Центр розвитку туризму», Громадської спілки «Час змін», Молодіжної громадської організації «Вілорі», Житомирського обласного молодіжного об'єднання «Дирекція Молодіжних програм», Житомирського осередку Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Європейська молодь України»  та  Житомирського осередку Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Молодь Демократичного Альянсу» . Загалом до складу Молодіжної Громадської Ради входить 11 осіб.  Також до роботи Ради можуть долучатися й інші молодіжні громадські організації як асоційовані члени.
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове