Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 21
візитів сьогодні: 5542
візитів всього: 479363
Прогноз погоди
У 2015 ми змушені поставити акцент на поточний ремонт доріг у Житомирі, - Сергій Сухомлин
13 березня 2015 року 11:25
Перший заступник міського голови Сергій Сухомлин констатує, що у бюджеті на 2015 рік підхід до фінансування ремонту доріг у Житомирі кардинально змінено, так як ціни на товари та послуги значно підвищились, а субвенції з держаного бюджету у цьому році, як у минулі роки, Житомир не отримає.

У цьому році на ремонт доріг Житомира з міського бюджету планується виділення близько 26 млн.грн. Під час сесії міської ради депутати вже проголосували за спрямування близько 7 млн. грн. з бюджету розвитку на капітальний ремонт доріг міста та 9 млн. грн. на поточний ремонт із загального фонду. Додатково щонайменше 10 млн. грн на капітальний ремонт доріг виділятимуть на наступній сесії міської ради.
 
«У цьому році ми плануємо виділити на ремонт доріг Житомира більше 26 млн грн. Але у нас виникає наступна ситуація: через здорожчення нафтопродуктів, бітуму (майже у два рази), будівельних матеріалів, здорожчення робіт, такого ж об'єму капітального ремонту доріг, як у минулому році, ми не зможемо провести у Житомирі. Тому, щоб зберегти ті дороги, які у нас є, після зимового періоду у короткі строки нам необхідно провести хоча б поточний ремонт. В першу чергу візьмемося за основні дороги – це Київська, Бердичівська, Котовського, Перемоги. Також передбачаються кошти на поточний ремонт дороги за адресою проспект Миру, 37», - поінформував С.Сухомлин.

Одна з найпроблемніших доріг у місті – поблизу Ботанічного саду по вул.Корольова, зазначає Сергій Сухомлин.  Ця ділянка дороги в 2015 стоїть в плані також на поточний ремонт.

«Головна проблема цієї дороги – ґрунтові води та трамвайна лінія, що по ній проходить. На її ремонт вже неодноразово витрачалась кошти, та через навантаження трамваїв вона постійно руйнується. Ми просто повинні разово закласти кошти у бюджеті і на цій ділянці сформувати бетонну подушку та прокласти, так звані, «безшумні колії». Ми вже цей проект прораховували, його вартість близько 16 – 18 млн грн на 1 км. Та для бюджету міста на сьогодні така сума не підйомна», – зазначає Сергій Сухомлин.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare