Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 24
візитів сьогодні: 5541
візитів всього: 464445
Прогноз погоди
Житомиряни вшанували учасників бойових дій на території інших держав
16 лютого 2015 року 08:49
15 лютого   житомиряни вшанували пам`ять учасників бойових дій на територіях інших держав.
 
У Житомирі  керівництво міста та області, військовослужбовці, представники ветеранських організацій та громадськості поклали квіти до меморіалу «Братам, загиблим у Афгані»  «Чорний тюльпан». До цього знаку афганці традиційно прийшли пішим ходом  від майдану Соборного по вулиці Великій Бердичівській.
 
Відкрив мітинг голова Житомирської міської спілки воїнів інтернаціоналістів Юрій Панасюк.
 
«Дорогі мої побратими, бережіть один одного, пишайтеся своїми заслуженими  орденами та медалями і дорожіть своїм званням учасника бойових дій - ветерана афганської війни. Будьте мудрими. Давайте відсіч брехні та лукавству, не забувайте сім’ї загиблих та померлих однополчан. Цього дня ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих бойових друзів, вони навічно в нашому строю», - звернувся до присутніх Юрій Панасюк та подякував усім, хто в черговий раз прийшов до пам’ятника  «Чорний тюльпан», щоб вшанувати своєю присутністю загиблих та живих.
 
«Сьогодні, в святе свято Стрітення, ми усі сподіваємося, що день виведення військ з Афганістану стане початком припинення бойових дій на Сході, - сказав голова Житомирської обласної ради ветеранів Афганської війни Павло  Ментов. -  Декілька днів тому ми проводили фестиваль «Розстріляна молодість», називаючи цей фестиваль,  ми мали на увазі свою долю. Хто міг подумати, що ця доля торкнеться і нашої молоді, наших дітей. Так, у них також «розстріляна молодість». Також  Павло Ментов  зауважив, що афганці не залишаються осторонь подій, що відбуваються зараз в Україні: близько тисячі з них воюють за цілісність України на Сході України, 92 загинули в ході АТО.
 
Учасники жалобного мітингу вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих земляків у бойових діях на території інших держав та поклали квіти до пам’ятного знаку «Чорний тюльпан».

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове