Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 22
візитів сьогодні: 5521
візитів всього: 464672
Прогноз погоди
Житомирські школярі переглянули мультфільм Сашка Лірника «Моя країна Україна»
13 лютого 2015 року 12:16
Аби переглянути мультсеріал Сашка Лірника «Моя країна Україна», до кінотеатру імені Івана Франка 12 лютого завітали учні загальноосвітньої школи №21. Окрім презентації фільму, школярі також мали можливість ознайомитися з однойменними виставками Централізованої бібліотечної системи міста Житомира та Житомирського обласного краєзнавчого музею.
 
Нагадаємо, мультсеріал «Моя країна Україна», створений казкарем Сашком Лірником та мультиплікатором Степаном Ковалем, складається з 26 серій. Глядачі знайомляться з образами  мандруючих країною Сашка Лірника і Кота-воркота та разом з ними дізнаються про казку чи легенду, пов’язану з населеним пунктом  України.

В різноманітних серіях циклу («Умань», «Сонячний камінь» «Петриківка», «Чорне озеро», «Писанкова історія», «Казка про місто Борщів», «Таки Одеса») - захоплюючі сюжети, які знайомлять маленьких глядачів із казковою анімаційною географією міст нашої держави, розповідають про історію, культуру, звичаї того чи іншого куточка України.

За словами завідуючої організаційно-методичним відділом Централізованої бібліотечної системи міста Житомира Ольги Ковальчук, мета подібних заходів - привернути увагу маленьких відвідувачів до книг, які представлені на виставці.

«Ці книги розповідають про наш край, наше рідне місто, нашу Україну. Книга допомагає нам жити в цей непростий час, допомагає нам краще сприймати світ. Творить нашу особистість», - зазначила Ольга Ковальчук і запросила  всіх житомирян відвідати бібліотеки нашого міста.

Вчитель ЗОШ №21 м. Житомира Аліна Лозко наголосила на важливості таких мультфільмів для виховання дітей.

«Діти з великою цікавістю дивилися цей мультфільм і в казковій формі сприймали історію України. Сподобалося і вчителям, і дітям. На сьогоднішній день тема патріотизму є дуже важливою і для нас, і для дітей. Адже без минулого немає майбутнього», - зазначила вчитель  та додала, що історію та дати  діти краще сприймають і запам’ятовують у такій казковій формі.
 
«Мандруючи містами та селами України разом з казковими героями, діти знайомляться з традиціями та історією України. Подібні заходи важливі, адже спонукають пишатися своєю державою, красою природи рідного краю», - сказав директор КП «Об’єднана  дирекція кінотеатрів міста Житомирської міської ради Андрій Ясинський та запросив маленьких житомирян відвідувати кінотеатр.
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове