Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 21
візитів сьогодні: 5535
візитів всього: 477458
Прогноз погоди
Німці дали оцінку роботі Житомира у сфері енергоефективності, – Сергій Сухомлин
30 січня 2015 року 12:21
Під час чергової зустрічі з житомирською стороною щодо впровадження в місті енергоефективних заходів,  консультант німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ Бруно Вільгельм зазначив: "За останній рік ми вже втретє зустрічаємось з цієї тематики і я хочу сказати, що ваша робота з енергоефективних заходів за приклад того, коли місто береться серйозно за цю проблематику і ефективно працює над цим питанням. На ту роботу, яку ви нам показали за період співпраці,  в Німеччині,  свого часу, пішли 10ки років, коли німецькі міста тільки починали серйозно підходити  до питань енергоефективності. Хоч ви це і робите з нашою підтримкою, проте з власної ініціативи. Відповідно, це ваш здобуток".

Нагадаємо, в рамках співпраці з міжнародною фінансовою організацією «НЕФКО», Житомир  отримає 1,5 млн. євро – грантових коштів, 3 млн. – кредитних. За рахунок цих грошей буде термомодернізовано 18 будівель бюджетної сфери міста: дитячі садочки, школи, медичні заклади. За грантові кошти одного з донорів – компанії GIZ , вже проводиться термомодернізація дитячого садочку №63 за німецькими стандартами. Вартість проекту складає 3,1 млн. грн. З них: 1,9 млн. грн. – безповоротна фінансова допомога німецького фонду «GIZ»  та 1,2 – власні кошти. За умови впровадження проекту вдасться зменшити втрати енергоносіїв у будівлі на 70%. Наразі утеплено підвал та дах, встановлено вікна, індивідуальний тепловий пункт та геліосистему (обладнання, що забезпечуватиме підігрів води у неопалювальний період). З настанням весни розпочнуться роботи з утеплення фасаду.

Перший заступник міського голови Сергій Сухомлин переконаний, що в той час, коли бюджет розвитку міста передбачає всього 129 млн.грн., залучені іноземні кошти – дозволять зменшити у десятки разів витрати бюджетних коштів на енергоносії.

«Залучення коштів міжнародних фінансових організацій – це єдина можливість для Житомира розвиватися та в найближчі роки зменшити втрати енергоносіїв, заощадивши на цьому бюджетні кошти. Н ам необхідно брати кредити, тому, що економія на термомодернізації завжди буде більшою, ніж девальвація національної валюти ", – пояснює Сергій Сухомлин.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare